‘L’hora de la natura’: el Dia Mundial del Medi Ambient, en format virtual

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
El Dia Mundial del Medi Ambient s'adapta a la situacio. Font: CC
El Dia Mundial del Medi Ambient s'adapta a la situacio. Font: CC
'És l’hora de la natura', és el lema d'enguany. Font: CC
'És l’hora de la natura', és el lema d'enguany. Font: CC
Imatge de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Font: Departament de Territori i Sostenibilitat
Imatge de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

‘L’hora de la natura’: el Dia Mundial del Medi Ambient, en format virtual

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat organitza diverses activitats per reflexionar sobre la natura i posa a l’abast de tothom conferències i diàlegs en línia, debats i visites virtuals.

De la mateixa manera que les entitats del tercer sector han estat creatius durant els darrers mesos per poder seguir amb la seva activitat tot i el confinament, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat adaptarà a un format virtual la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient 2020, el 5 de juny. Sota el lema ‘És l’hora de la natura’, s’han organitzat diverses activitats per poder continuar gaudint de la natura des de casa.

En primer lloc, s’ha creat un web específic -al qual pots accedir amb aquest enllaç-, amb una selecció de continguts per reflexionar i actuar des de casa donada l’extraordinària situació que estem patint. La pàgina posa a l’abast de tothom conferències i diàlegs en línia, debats, visites virtuals a diferents espais i d’altres accions més participatives que ja s’estan fent.

Amb l’objectiu de posar a prova el coneixement quant al medi ambient, a partir de l’1 de juny, i fins al 7 de juny, estarà disponible per respondre al web un joc Kahoot, un repte que proposa el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per demostrar quin coneixement tenim de la natura de casa nostra.

Diàleg virtual

El mateix 5 de juny, a les 10:30 h, tindrà lloc el diàleg virtual ‘Ara que el món ha de reprendre l’activitat, és intel·ligent i econòmic tornar a treballar contra la natura?’, entre Miquel Rovira, director de Sostenibilitat d’EURECAT, i Carles Ibáñez, doctor en biologia i investigador de l’IRTA i patró del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. Durant l’acte parlaran sobre com la solució passa per entendre bé com funciona la natura i innovar basant-nos en els seus processos.

Al mateix web trobaràs el formulari per inscriure’s per assistir a l’acte virtual organitzat en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient 2020. L’acte també comptarà amb l’actuació musical de Meritxell Neddermann.

Amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, la Generalitat fa una crida a reflexionar sobre la natura, en un moment en el qual es troba a punt del col·lapse, així com la seva relació amb la salut en un moment de crisi com l’actual.

'I tu, què fas per la natura?'

La Xarxa per a la Conservació de la Natura inicia la campanya 'I tu, què fas per la natura?' per celebrar Dia Mundial del Medi Ambient amb al qual convida, durant tota la setmana, a implicar-se per poder aprendre, compartir i actuar. La proposta tracta d'explicar que ens trobem en un moment en el qual hem de prioritzar la natura, com a element central de la vida i les societats humanes. Els hashtags #timefornature #lhoradelanatura, s'uneixen al que convida a actuar #perlanatura #fornature.

Així, fins divendres 5 de juny, es presentaran aspectes de biodiversitat, com les causes i conseqüències de la seva pèrdua, els beneficis que aporta i les accions que es poden prendre. Alhora, es plantejarà un repte diari per implicar-se amb la natura. Es podrà participar en la iniciativa a través de les xarxes socials de la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el seu canal Voluntariat Ambiental.

Afegeix un comentari nou