Menys és més: concurs per dissenyar la imatge de la desmaterialització

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Menys és més: concurs per dissenyar la imatge de la desmaterialització

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Si us sentiu creatius, participeu en el concurs per a dissenyar la imatge per la Setmana Europea per la Prevenció i Reducció de Residus, que se celebra del 21 al 29 de novembre, centrada enguany en la desmaterialització.

El dibuix guanyador del concurs serà utilitzat per la campanya de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus 2015, així com per la portada de la pàgina de Facebook. L’autor serà identificat a la imatge, que tindrà una difusió d’àmbit europeu.

Que és la desmaterialització?

Usar menys (o fins i tot cap) material per aconseguir el mateix nivell de funcionalitat.

Això es pot aconseguir passant de productes a serveis, compartint els productes, o organitzant grups de serveis per gaudir d’un únic bé. Cada dia tenim més exemples a la nostra vida quotidiana, del car pooling, a la música digital compartida.

Es tracta doncs d’un model de consum intel·ligent.

El consum de productes (incloent-hi la seva producció, transport i distribució), representa gairebé el 50% de les emissions que contribueixen al canvi climàtic. Si aquests béns no són reutilitzats, amb el temps es converteixen en residus que cal gestionar. I com a tals requereixen més infraestructures de recollida i tractament, significant uns costos importants per a l'administració pública. Per això és de vital importància la reducció dels residus a la font.

Un altre aspecte de la desmaterialització és la de l'augment de l'eficiència, és a dir el disseny dels productes utilitzant menys materials per a una funció específica, o utilitzant materials més lleugers, o reutilitzant els productes.

El concurs

El dibuix ha de representar la 'desmaterialització', que és la temàtica protagonista d’aquest any, o bé les 3R: Reduir, Reciclar i Reutilitzar, que són els eixos argumentals de la Setmana Europea de Prevenció i Reducció de Residus.

Es pot enviar fins al 12 de novembre, per missatge privat de facebook de la EWWR, en format JPG. El guanyador serà el que aconsegueixi més likes.

Afegeix un comentari nou