Neix la Festa Arrels, la gran trobada del món rural a Barcelona

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
Una parada del Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona Font: Slow Food Barcelona
Una parada del Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona Font: Slow Food Barcelona
Dones rurals Font: Congrés Socioambiental
Dones rurals Font: Congrés Socioambiental
Muntanya de pans de pagès fets amb farina de blat. Font: Couleur (Pixabay)
Muntanya de pans de pagès fets amb farina de blat. Font: Couleur (Pixabay)

Neix la Festa Arrels, la gran trobada del món rural a Barcelona

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Més de 40 artesans de l’alimentació es trobaran al Museu Marítim de Barcelona el dissabte 19 de novembre.

La primera edició de la Festa Arrels es presenta com un gran mercat de proximitat enmig del Museu Marítim, a les Drassanes de Barcelona. La pagesia d’arreu del territori s’arreplegarà el dissabte 19 de novembre a la ciutat comtal en aquesta mostra del món rural català. A més del mercat de productes, hi ha programades diverses activitats culturals i gastronòmiques per a tots els gustos i edats.

Un dels plats forts de la jornada serà el Mercat Arrels, que celebra la seva primera edició presencial. Una quarentena de paradistes, amb productes artesans i de proximitat participaran en la trobada. Són les mateixes productores que fan arribar setmanalment els seu gènere a les persones sòcies de la revista ‘Arrels, el món que torna’, projecte impulsor de la iniciativa.

Gastro Arrels és un altre dels espais habilitats per a aquesta trobada del món rural, concretament a l’interior del Norai Raval, el restaurant del Museu Marítim. S’hi podrà fer tast d’aliments i begudes de la terra, tots ells artesans, com fruita seca, fleca, embotits, formatges, melmelades, olis o cerveses.

Una festa per a reivindicar el món rural

La Festa Arrels també preveu un espai per al diàleg i la reflexió on tractar els reptes de futur, com el repoblament, les energies verdes o el relleu generacional. A l’Auditori Arrels s’hi han programat presentacions de llibres, projeccions de documentals, taules rodones i xerrades amb entitats i iniciatives del món rural a casa nostra, com els projectes Llavora, Pomona Fruits i DPagès.

Els infants tindran el seu espai

A la jornada també s’hi habilitarà l’espai Mini Arrels, una secció pensada per a la mainada amb jocs, actuacions i tallers. L’Espai de Consum Responsable de l’Ajuntament de Barcelona ha facilitat un racó on els infants podran participar en contes teatralitzats basats en el llibre ‘Hola, vida’. A través de l’art i l’ecologia, se’ls plantejaran desafiaments que despertaran la consciència ambiental i que hauran de resoldre mitjançant la creativitat.

Abacus Cooperativa dinamitzarà un taller per a pintar i decorar les lletres que formaran la paraula 'arrels' en grans dimensions. Simultàniament, la companyia d'arts al carrer Tombs Creatius dinamitzarà l'activitat ‘Els colors del monstre’, unes grans peces de fusta perquè els infants juguin col·lectivament, acompanyats d’un equip de monitoratge.

Finalment, Mammaproof també adaptarà un espai perquè famílies amb els seus nadons disposin d’un racó amb totes les comoditats necessàries.

La jornada conclourà amb la lectura del Manifest Arrels, en què diverses personalitats del món rural defensaran un nou model de convivència amb el món urbà, basada en el respecte mutu i la cooperació. Finalment, la festa es tancarà amb un concert en acústic de Mazoni.

Afegeix un comentari nou