Neix la plataforma Prou Correbous

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Membres Plataforma Prou Correbous Font: Plataforma Prou Correbous
Membres Plataforma Prou Correbous Font: Plataforma Prou Correbous

Neix la plataforma Prou Correbous

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

El 15 de gener es presentarà la iniciativa a Barcelona amb la voluntat d'erradicar el maltractament animal a les festes amb bous de Catalunya.

L'1 de setembre de 2019 un bou va saltar la barrera durant els correbous de Vidreres (Girona) i va causar 19 persones ferides abans de ser abatut a trets per la policia. Aquest episodi ha estat el detonant per a que 9 entitats de defensa i protecció dels animals s'hagin unit per fer front comú i posar fi als actes taurins a Catalunya, sota el paraigües de la Plataforma Prou Correbous que es presentarà oficialment el 15 de gener de 2020 a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Més de 800.000 euros de diners públics són destinats a finançar els 450 correbous que es realitzen cada any en 31 municipis de Catalunya.

Entre l’11 i el 20 de novembre de 2019, l'Institut Opinòmetre, per encàrrec de la plataforma, va dur a terme una enquesta a 600 persones majors de 18 anys representatives de tota la població resident a Catalunya.

En el manifest redactat per les entitats de la plataforma s'hi demana que es doni compliment a la resolució aprovada al Parlament en data 26 de setembre de 2019, que insta al Govern a realitzar els canvis necessaris en la regulació de les festes tradicionals amb bous i en la normativa de protecció dels animals, perquè deixin de ser una excepció en la legislació (art.6.2 del Decret Legislatiu 2/2008), amb l'objectiu que les diferents modalitats de correbous es deixin de celebrar a Catalunya.

A la presentació es presentaran els resultats que apunten, segons Prou Correbous, que els actes taurins provoquen el rebuig d'una "amplíssima majoria de la societat catalana".

Les entitats que formen el grup coordinador de la Plataforma Prou Correbous son:

  • ADDA, entitat de defensa i protecció animal més antiga de Catalunya i Espanya, fundada al 1976. Va liderar la campanya que va aconseguir el 2004, en el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, en una votació històrica, la declaració de Barcelona ciutat antitaurina, contrària a la pràctica de les curses de braus;
  • FAADA i Libera!, entitats que van liderar la plataforma Prou, que al 2010 va aconseguir acabar amb les curses de braus a Catalunya;
  • AnimaNaturalis, entitat que durant els últims anys ha encapçalat i centrat una bona part dels seus esforços a documentar i denunciar els correbous de Terres de l'Ebre;
  • Fundació Fauna, entitat gironina que va liderar la fi de les curses de braus i dels correbous a Olot;
  • Fundación Franz Weber, amb representació internacional i presència a Catalunya amb diferents projectes de protecció animal i ambiental;
  • Lex Ànima, entitat gironina que lluita legalment contra el maltractament animal i que, també, va interposar denúncia contra els correbous de Vidreres;
  • AVDA, una agrupació de Vidreres per la defensa animal i ambiental, constituïda al setembre com a reacció als incidents en els correbous del municipi;
  • Tots Som Poble, l’associació de veïns i veïnes d’Amposta constituïda el passat estiu per donar visibilitat a un sector de la societat ebrenca que rebutja el maltractament animal i "el segrest de les festes" per part "de les penyes taurines.

La plataforma compta amb el web www.ProuCorrebous.cat, un canal de Telegram i pàgines de Facebook, Instagram i Twitter, per a informar de pròximes convocatòries, notícies i fer seguiment de la campanya.

A la presentació es comptarà a més, amb la presència de representants d´entitats europees que estan donant suport a la Plataforma, com PETA, CAS International o la Human Society International.

Afegeix un comentari nou