Neix un moviment ciutadà com a resposta a l'incendi de Santa Coloma de Queralt

Ravalnet
Incendi a Santa Coloma de Queralt aquest juliol. Font: Bombers
Incendi a Santa Coloma de Queralt aquest juliol. Font: Bombers

Neix un moviment ciutadà com a resposta a l'incendi de Santa Coloma de Queralt

Ravalnet

Resum: 

Revifem Queralt volen conscienciar la ciutadania i recopilar informació sobre la gestió forestal per minimitzar els riscos.

Neix una plataforma ciutadana arran de l'incendi forestal de la Conca de Barberà i l'Anoia, que va afectar especialment la serra de Queralt i Miralles. Format per una quinzena de veïnes i veïns de la zona, Revifem Queralt vol conscienciar sobre el valor de la terra i la gestió forestal, a més d'emprendre accions com la neteja dels boscos per evitar possibles futurs incendis.

Els seus objectius són recopilar informació i cooperar amb persones expertes en gestió forestal per minimitzar els incendis futurs, sensibilitzar la ciutadania, organitzar accions per apropar els boscos a la societat civil i vetllar pel bon ús de les ajudes per a la recuperació dels terrenys.

Entre les accions que preveuen, hi ha la de documentar l'incendi per no oblidar-lo, compartir coneixement i mantenir el contacte amb les institucions i amb els boscos.

No és la primera vegada que el foc fa que la ciutadania s'organitzi. Ja ho van fer, per exemple, Riuada Solidària després dels aiguats de l'Espluga de Francolí, i Rebrotem amb l'incendi a la Ribera d'Ebre.

Afegeix un comentari nou