Neix Xarxa Sud, la Xarxa Ambiental dels Territoris del Sud de Catalunya

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Neix Xarxa Sud, la Xarxa Ambiental dels Territoris del Sud de Catalunya

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

18 entitats i grups ecologistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han unit per defensar els interessos ambientals de les comarques del Sud. Volen treballar, de forma conjunta, per un model de desenvolupament del territori que reverteixi en els seus habitants i tingui cura del patrimoni natural, agrícola i cultural.

Fins a 18 entitats, plataformes i col·laboradors del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han unit per formar Xarxa Sud, una plataforma pensada per unificar criteris i sumar esforços en la defensa del territori i lluitar contra les agressions de forma coordinadora, potenciant i defensant els valors identitaris d'aquestes comarques. Des de Xarxa Sud s'aposta per un model de desenvolupament territorial que reverteixi en el seus habitants, que respecti el medi ambient i els béns culturals i naturals, els paisatges i els activitats agràries, pensant, també en les generacions futures.

Davant d'aquesta unió s'hi troba el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), qui ha impulsat la unió entre grups i col·laboradors de comarques com la Ribera d'Ebre, el Baix Camp, i el Baix Penedès.

Primeres actuacions de Xarxa Sud

Les principals línies d'actuació se centraran en lluitar en contra del complex turístic 'Barcelona World' i denunciar l'elevada concentració de pedreres que hi ha al Camp de Tarragona. També tindran en el punt de mira una línia d'alta tensió, que està prevista que travessi la Terra Alta fins arribar a la Secuita en un recorregut de 110 km.

Afegeix un comentari nou