Quants voluntaris i voluntàries ambientals hi ha a Catalunya?

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
Voluntariat amb l'Associació Mediambiental La Sinia Font: Associació Mediambiental La Sínia
Voluntariat amb l'Associació Mediambiental La Sinia Font: Associació Mediambiental La Sínia
La participació en medi ambient es pot dur a terme a través de diverses formes de voluntariat ambiental. A la imatge, voluntariat a la reserva natural de Riet Vell amb SEO BirdLife.   Font: Riet Vell
La participació en medi ambient es pot dur a terme a través de diverses formes de voluntariat ambiental. A la imatge, voluntariat a la reserva natural de Riet Vell amb SEO BirdLife. Font: Riet Vell

Quants voluntaris i voluntàries ambientals hi ha a Catalunya?

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

La Xarxa per la Conservació de la Natura llença una enquesta per avaluar quantes persones estan implicades en la defensa del medi ambient com a voluntàries, quin és el seu perfil i el de les entitats que les acullen.

El Baròmetre del Tercer Sector Ambiental del 2018 va recollir que el 62% de les entitats ambientals compten amb persones voluntàries, que arriben a 6.500 persones, de les quals un 61% són dones.

Ara la Xarxa per la Conservació de la Natura inicia un estudi que té per objectiu analitzar la participació en entitats ambientals, a través dels programes de voluntariat, i també grups informals dedicats al medi ambient: en general totes les persones que es mobilitzen per la sensibilització ambiental, la recollida de residus d'espais naturals, l'observació de biodiversitat, promoure la mobilitat sostenible, la lluita contra el malbaratament alimentari o la promoció de les energies renovables.

L'objectiu és obtenir dades més aproximades del sector, per a poder planificar accions futures que donin resposta a les necessitats del sector.

L'enquesta està dirigida a entitats ambientals legalment constituïdes i a grups informals, i se centra en 4 blocs: descripció de l'entitat, el voluntariat a l'entitat, el perfil de la persona voluntària, la gestió del voluntariat.

Es pot contestar en 15 minuts, i és oberta fins al 14 d'octubre.

La Xarxa per la Conservació de la Natura és una xarxa d'entitats ambientals que promou la participació ciutadana en el medi ambient, per mitjà de la conservació de la natura, la custòdia del territori i el voluntariat ambiental. A través del portal www.voluntariatambiental.cat recullen les crides de voluntariat de les entitats ambientals que treballen a Catalunya.

Afegeix un comentari nou