Què és un animal? Conèixer el món animal a la Universitat de Barcelona

Associació Animal Latitude
Autor/a: 
Javier Ruiz
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Què és un animal? Conèixer el món animal a la Universitat de Barcelona

Autor/a: 
Javier Ruiz
Associació Animal Latitude

Resum: 

La relació entre els éssers humans i la fauna, el benestar i el maltractament animal, ecopedagogia i d'altres, inicien aquest nou postgrau d'Animal Latitude a la UB.

S'entra en un aula de l’Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona, al Campus Mundet. A la pissarra hi ha una breu pregunta escrita amb guix: “Què és un animal?” Així comença la primera edició del postgrau en Coneixement del Món Animal que organitza Animal Latitude amb el suport de l'entitat.

De cap manera és una pregunta capciosa, però sí complexa. Tan complexa que, en realitat, sense la invenció del microscopi de Robert Hooke - a mitjans del segle XVII- seria impossible saber què és un animal: un organisme heteròtrof, pluricel·lular i glucogen. I es comença aquí perquè això és l'única cosa que relaciona a tots els animals. A partir d'ara, queda un any per comprendre tot el que ho diferencia, i com és de meravellós que sigui així.

El nom que resumeix el postgrau tampoc va ser fàcil d'escollir per a l'Associació Animal Latitude i la directora del mateix, Irene Cervera que, junt amb Manel Puigcerver, va estudiar psicologia de les organitzacions i, actualment, s'ha especialitzat en la coordinació de projectes i programes formatius en l'àmbit de la fauna i el medi ambient, la docència i l'orientació professional. Una formació que es completa amb el seu doctorat, centrat en l'avaluació i desenvolupament de competències de professionals del sector mediambiental.

D'aquí a la biologia, l'etologia, l’antrozoologia, la sensibilització ambiental i el coneixement de la fauna urbana i silvestre, van 750 hores d'estudi i pràctica organitzades en quatre mòduls: gestió i educació al món animal, coneixement d'animals domèstics i silvestres, centres de recuperació i primers auxilis i, finalment, un projecte d'educació, sensibilització o comunicació ambiental.

Un postgrau únic a escala estatal que acull, des del principi, el caràcter multidisciplinari de les noves titulacions, i que ha aconseguit orientar-se envers perfils acadèmics i professionals tan diversos com la docència, la veterinària, l'ètica o la biologia. Tot plegat, sense carregar d'obstacles l'aprenentatge cap al desenvolupament de futurs programes educatius, divulgatius i de sensibilització des d'aquesta perspectiva que aglutina ciència i humanisme.

Es pot llegir més aquí

Més informació

Programa del Postgrau

Afegeix un comentari nou