Renova el teu armari intercanviant roba

Ravalnet
Cartell de Renova la teva roba primavera 2017 Font: Ajuntament de Barcelona
Cartell de Renova la teva roba primavera 2017 Font: Ajuntament de Barcelona

Renova el teu armari intercanviant roba

Ravalnet

Resum: 

Del 24 d'abril al 28 de maig torna la campanya "Renova la teva roba" de l'Ajuntament de Barcelona, que aposta per la segona mà com a opció més sostenible a l'hora de fer canvi d'armari.

A la ciutat comtal ja és tradició tenir la possibilitat d'intercanviar roba quan arriba el temps de fer canvi d'armari. Entitats, casals, centres cívics... se sumen a aquesta iniciativa i funcionen com punts d'intercanvi. Només cal adreçar-se a un d'ells, portar la roba que no fas servir i estigui en bon estat i aconseguir d'altra. De fet, el que et donaran són uns cupons que després podràs bescanviar per roba a aquell mateix punt d'intercanvi o a un altre. Concretament, a l'edició primavera 2017 hi ha 19 espais on poder deixar o agafar roba.

Renova la teva roba és una iniciativa promoguda per entitats i equipaments de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Pretén "fomentar el consum responsable i la prevenció de residus, apostant per la segona mà com a opció més sostenible". L'edició de la primavera 2017 està en marxa des del 24 d'abril i finalitzarà el 28 de maig.

És una campanya que fomenta el consum responsable i la prevenció de residus

Durant aquest període fa possible que la ciutadania pugui intercanviar roba, sense haver de comprar-se'n de nova. Els punts d'intercanvi no s'encarreguen de rentar o arreglar la roba que s'hi porta, per tant, és important que la roba estigui neta, en bon estat, sense forats, descosits ni taques. Només s’acceptarà roba de vestir, no s’agafaran sabates, roba interior ni de la llar. Hi ha un màxim de 10 peces per persona.

En aquest dossier pots consultar els dies i hores de recollida i d’intercanvi de cada punt.

Conviden les persones que hi participin a compartir la seva experiència a les xarxes socials amb les etiquetes #renovalaroba i #bcnsostenible. També fan una crida al voluntariat a tothom que vulgui implicar-s'hi més. Les persones interessades es poden posar en contacte amb renova [arrova] bcn.cat.

Afegeix un comentari nou