Saps reconèixer els segells sostenibles?

Saps reconèixer els segells sostenibles?

Resum: 

T'apropem les etiquetes “verdes” que més es fan servir, per tal que puguis realitzar una compra conscient compromesa.

Per a moltes persones mirar l'etiqueta d'un producte per assegurar-se de que s'ha produït d'acord amb uns valors socials i ambientals que defensen ha esdevingut un costum. Existeixen, però, certificats molt variats. Per evitar confusions i donar a conèixer els diferents segells, el diari El País ha publicat una petita guia il·lustrada de segells sostenibles. Aquí els teniu:

CosmebioCosmebio: Avala que almenys el 95% dels ingredients emprats en un producte són d'origen natural, i que el 95% dels vegetals prové de l'agricultura biològica. És un segell propi de cosmètics orgànics.

QsostenibleQsostenible: Garanteix la sostenibilitat d'un edifici. Certifica que els costos de construcció han estat mínims, repercutint així en la millora mediambiental de l'entorn i en la salut física i mental dels habitants de l'immoble.

StarlightStarlight: Acredita espais que tenen una excel·lent qualitat de cel (baixa contaminació lumínica) i que són exemple de protecció i conservació.

RainforestRainforest Alliance: L'ONG Rainforest Alliance posa el seu segell en finques, explotacions forestals i turístiques que compleixen amb les seves normes de protecció de boscos i selves. Es recolza en tres principis fonamentals: protecció ambiental, equitat social i viabilitat econòmica.

Vegan actionVegan Action: Identifica productes que no contenen materials o ingredients de procedència animal, el que inclou ous, llet, cuir,etc. També garanteix que no s'han fet proves experimentals amb animals.

Cruelty freeCruelty Free: Es posa en cosmètics i articles de tocador fabricats sense fer servir animals (ni en els ingredients ni en el producte final) i que tampoc procedeixen de la seva experimentació.

FairtradeFairtrade: Demostra que les productes compleixen els estàndards de l'organització Fairtrade International per al Comerç Just, que inclou, per exemple, que els beneficis es reparteixin de manera equitativa entre tots els productors o que cadascun d'ells tingui dret a vot a la presa de decisions.

PEFCCertificat PEFC: Garanteix que el paper té el seu origen en boscos gestionats de manera sostenible i fonts controlades.

Afegeix un comentari nou