A partir de l'1 de setembre, s'obre el procés d'inscripció a la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2011, que aquest any tindrà lloc del 19 al 27 de novembre.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte de 3 anys que té el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea fins al 2011. Té per objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Una setmana per
- Donar a conèixer les estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
- Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
- Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
- Fer canviar els hàbits quotidians dels europeus (consum, producció).
Com participar-hi?
Administracions, ONG, empreses i indústries, entitats educatives o altres institucions poden organitzar accions al llarg de la setmana, enfocades a augmentar la conscienciació dels ciutadans. Inscripció.
Prèviament a la Setmana
L’Agència de Residus de Catalunya col·labora i organitza Seminaris de Preparació de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: Casos Pràctics en diferents ciutats catalanes:
- Girona: 27 de setembre, a la Casa de Cultura de Girona. Presentació de 4 casos pràctics : Cooperativa Roba Amiga, Ajuntament de Girona, Federació de comerciants de la Selva i l’escola INS Baix Empordà. Inscripció.
- Tarragona: 4 d’octubre, a la seu de la Diputació de Tarragona. Presentació de 2 casos pràctics: Gremi de Tallers de reparació d’automòbils i manteniment de vehicles de motor de Barcelona, Urbaser i Elisava Escola Superior de Disseny. Inscripció
- Lleida: 6 d’octubre, a la seu de la Diputació de Lleida. Presentació de 4 casos pràctics: Consell Comarcal de la Segarra, Ajuntament de Lleida, Interva Products i Escola El Sitjar. Inscripció
Per a més informació, us podeu posar en contacte amb l’Àrea de Prevenció i Foment del Reciclatge de l'Agència de Residus de Catalunya, per mitjà del correu electrònic mpadrost@gencat.cat o el telèfon 935673300.
Afegeix un nou comentari