Sinergies per reduir el malbaratament a les escoles

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Sinergies per reduir el malbaratament a les escoles

Ravalnet

Resum: 

En una taula rodona celebrada el 4 de juliol a Barcelona es van explicar unes experiències que demostren que els excedents de menjar cuinat d’un centre educatiu o un geriàtric es poden reciclar de manera pràctica i senzilla.

L'acte va tenir lloc a la Casa Asil de Sant Andreu del Palomar en el marc del projecte Pont Alimentari, que pretén incidir en la reducció del malbaratament a través d’una campanya d’educació ambiental basada en els valors de la solidaritat i l’aprofitament dels recursos naturals.

Casa Asil i el Rebost Solidari de Sant Andreu han aprofitat 635 racions de menjar en dos mesos i han col·laborat per coure regularment llegums secs i transformar-los en un menjar cuinat.

La xerrada tenia com a objectiu engrescar més centres i empreses de cuina a participar en aquest projecte, fent xarxa i donant resposta a necessitats socials reals alhora que s’aconsegueix deixar de llençar menjar que es troba en bon estat.

Aquestes aliances s'acompanyen d’altres iniciatives que promou l’administració pública i també la societat organitzada que intenten sensibilitzar i canviar pautes de comportament poc sostenibles. Com a exemple, les activitats per treballar el malbaratament a les escoles dins el programa “Ens ho mengem tot".

Afegeix un comentari nou