Sortides formatives de primavera pel Projecte Rius

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Sortides formatives de primavera pel Projecte Rius

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

L’Associació Hàbitats organitza durant el mes d’abril 3 sortides destinades al voluntariat ambiental que desitgi conèixer la metodologia de les inspeccions del Projecte Rius.

Formació per al voluntariat ambiental

Des de fa quasi 20 anys, el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori. El Projecte Rius vincula estretament les persones amb els cursos d’aigua. Els voluntaris i voluntàries aprenen a conèixer i millorar l’estat de conservació del riu, i poden enfortir el seu vincle fins i tot adoptant-lo.


El mes d’abril, l’Associació organitza 3 sortides formatives destinades a nous grups de voluntariat, o grups en actiu que desitgin refrescar coneixements.


Durant les inspeccions es fa un reconeixement de la qualitat física, fisicoquímica i biològica del riu, recollint dades en una fitxa de camp. Així, els voluntaris aprenen a mesurar i avaluar, per exemple, el cabal, el pH, la presència de nitrats, la presència de macroinvertebrats i la qualitat del bosc de ribera.


El riu Foix, la riera Gavarresa i la riera de Caldes


Les jornades programades pel mes d’abril es realitzaran al riu Foix, a l’Alt Penedès, el dia 9 d’abril, a la riera Gavarresa, a Avinyó, el 17 d’abril, amb la col·laboració del Grup Ecologista Avinyó i a la Riera de Caldes el 30 d’abril, amb la col·laboració de l’Esplai l’Olla.

Les persones interessades poden inscriure’s enviant un correu electrònic a info@associaciohabitats.cat o trucant al telèfon 93 421 32 16. Més informació del projecte a la pàgina del Projecte Rius de la premiada Associació Hàbitats.

Afegeix un comentari nou