Sostenibilitat i justícia intergeneracional

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
Same world fa una crida a les persones joves per denunciar les injustícies ambientals Font: SameWorld.eu
Same world fa una crida a les persones joves per denunciar les injustícies ambientals Font: SameWorld.eu
SameWorld promou una comunitat de persones joves implicades en la justícia ambiental  Font: Same World
Es convida als nois i noies a inscriure les injustícies ambientals en el portal youth4ej.sameworld.eu

Sostenibilitat i justícia intergeneracional

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El projecte europeu Same World vol que els nois i les noies de 13 a 25 anys denunciïn les injustícies ambientals, i exigeixin justícia intergeneracional, concepte derivat de la sostenibilitat mediambiental.

Infants i joves seran els principals perjudicats de les accions d'impacte al canvi climàtic, i per això estan en dret d'exigir justícia ambiental intergeneracional. Atès que la Sostenibilitat porta intrínsec el respecte per les generacions futures, el concepte de justícia intergeneracional n'és un derivat natural.

Els joves i les joves són testimonis de situacions de contaminació, destrucció d'ecosistemes i pràctiques que causen danys per la salut, i tenen la capacitat d'explicar-les. Poden fer-ho a través de la plataforma Youth4EJ, esdevenint portaveus de les seves comunitats i ambaixadors del dret a la salut ambiental.

Educant a la ciutadania activa

Same World és un projecte de 13 ONG europees, coordinat a Catalunya per l'Associació Asceps, que té per objectiu promoure les pràctiques de ciutadania activa en els joves en enfront del canvi climàtic, tot reclamant justícia ambiental.Va néixer amb l’objectiu de sensibilitzar a estudiantat i professorat sobre la justícia mediambiental i els seus vincles amb el canvi climàtic i les migracions mediambientals. El seu principal objectiu és promoure el pensament crític, les formes de vida sostenibles i les pràctiques de ciutadania activa.

Per facilitar-los la tasca, Same World, (el nom del qual deriva de les inicials de "sustainability, awareness. mobilization i environment"), organitza jornades formatives, basades en dinàmiques participatives i amb enfocaments vivencials, aprofitant dels recursos tecnològics, que es realitzen tant en àmbits escolars com en altres contextos.

Denúncies al portal Youth4EJ

Al mes de juny, YouthxEJ ha fet una crida als joves a fer públics els casos de injustícies ambientals, inscrivint-los en l'observatori YouthxEJ. El projecte vol estimular les persones més joves les ganes d'analitzar amb esperit crític aquells esdeveniments que tenen conseqüències negatives pel medi ambient, i en conseqüència, per les persones.

Afegeix un comentari nou