Susan George celebra el Dia Mundial de l'Aigua a Barcelona

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Susan George celebra el Dia Mundial de l'Aigua a Barcelona

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Assisteix a la Jornada ‘Aigua bé comú: reptes i futur’, organitzada per "Aigua és Vida" i l’Ajuntament de Barcelona dimarts 21 de març.

Es tracta d'una trobada, oberta a tothom i gratuïta, que aspira a esdevenir un fòrum on s’intercanviïn idees sobre com gestionar l’aigua al segle XXI. Està prevista l'assistència de la prestigiosa activista i pensadora francesa d’origen nord-americà Susan George, presidenta del Transnational Institute d'Amsterdam, i presidenta honorària de l’ATTAC-France, i de l’eurodiputada irlandesa Lynn Boylan.

Janet Sanz, tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, i Míriam Planas, portaveu d'Aigua és Vida, donaran el tret de sortida a la Jornada, que s’allargarà fins a les vuit del vespre.

L'aigua com a dret humà

La jornada afrontarà la perspectiva de l’aigua i el sanejament com a dret humà reconegut per l’ONU; el rol de la ciutadania, la transparència i la rendició de comptes; el règim econòmic sobre el qual ha de pivotar la gestió; el bon estat de les masses d’aigua i el canvi climàtic, i la regulació general del sector que incorpori totes aquestes i altres perspectives imprescindibles.

També recull la dada de les grans ciutats europees que han recuperat les concessions i estan construint noves formes de governança de l’aigua. A Catalunya, la remunicipalització de l’aigua també és una tendència consolidada, amb nombroses experiències d’èxit i grans ciutats que també es troben en aquest camí.

Les ciutats reflexionen sobre la remunicipalització de l'aigua

La jornada reuneix representants de diverses ciutats europees en una taula rodona que es centrarà en la municipalització de la gestió de l’aigua, una tendència a l’alça a Europa els últims anys i que ha pres embranzida a Catalunya, amb nombroses experiències d’èxit. Per parlar dels reptes que afronten les ciutats que s’han posicionat recentment a favor de la gestió pública de l’aigua, intervindran en aquesta taula final Eloi Badia, regidor d’Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Célia Blauel, tinenta d’alcalde de París, Luigi de Magistris, alcalde de Nàpols, María Sánchez, tinenta d’alcalde de Valladolid, i Jordi Ballart, alcalde de Terrassa.

Afegeix un comentari nou