Teniu dos minuts?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Teniu dos minuts?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La Environmental Justice Foundation, amb la col·laboració d'Ecologistas en Acción, vol analitzar com els ciutadans percebem el consum de peix per tal de promoure la pesca sostenible i prevenir la pesca pirata. Només calen dos minuts per donar la vostra opinió.

A través d'una enquesta en línia, voldrien saber quines són aquelles espècies que els ciutadans consumim habitualment, si donem importància a la seva mida, la seva procedència, els mètodes de pesca emprats o si sabem que peix pescat de forma il·legal a l'Àfrica occidental ha estat venut a l'Estat espanyol i altres països europeus.

Amb els resultats d'aquesta enquesta, elaboraran una campanya local per promoure la pesca sostenible i la prevenció de la pesca pirata, dins del projecte Mar de Vida.

I 15 minuts, per si voleu saber-ne més

La Environmental Justice Foundation, que té vocació de donar suport a les principals víctimes dels abusos mediambientals i buscar solucions pacifiques per prevenir-lo, ha elaborat el reportatge "Through the net" (en anglès) que ens apropa a la pesca 'pirata' a les costes de l'Àfrica occidental i segueix el camí dels peixos capturats il·legalment a Sierra Leone fins als mercats d'Europea.

El document posa sobre la taula les llacunes en la regulació de la UE per prevenir, descoratjar i eliminar la aquest tipus de pesca il·legal i les mesures que cal prendre per garantir que la regulació funcioni eficaçment.

Inclou entrevistes amb el comissari de Pesca de la UE, membres del Parlament Europeu i comunitats de pescadors que pateixen els impactes de pesca 'pirata' a l'Àfrica occidental.

Afegeix un comentari nou