Torna el festival ornitològic més gran de Catalunya
Comparteix
El cap de setmana del 20 al 22 de setembre de 2019 torna el ‘Delta Birding Festival’, un gran esdeveniment on conflueixen totes les persones apassionades pel coneixement de les aus.
L’interès en la diversitat d’aus porta a qualsevol persona a pensar en el Delta de l’Ebre, un espai emblemàtic per l’ornitologia, la ciència que estudia els ocells, i a on es poden trobar fins a 340 espècies diferents.
Al Delta Birding Festival, que aquest any té lloc del 20 al 22 de setembre, hi pot assistir tot tipus de públic: des de famílies, fotògrafs de natura, artistes naturalistes, principiants de l’ornitologia, amants de l’estudi dels ocells amb un cert bagatge, o professionals.
Les activitats són múltiples i aptes per tots els gustos. Es podrà gaudir de sortides en vaixell pel mar per descobrir les aus marines que habiten la costa mediterrània (com gavines, xatracs o la baldriga balear), o pel riu per conèixer de primera mà la gran diversitat d’aus del delta.
El festival també és obert a tothom sense coneixements previs sobre les aus. L’Institut Català d’Ornitologia (ICO) oferirà sortides pels voltants del Món Natura Delta per iniciar-se en la identificació d’ocells.
Un festival destinat a la conservació
Gràcies als ingressos de les entrades dels festivals d’anys anteriors s’ha pogut ajudar a la conservació de la tórtora eurasiàtica, o a l’elaboració de l’Atles d’Ocells Nidificants Europeu.
Aquests projectes, fins ara, eren escollits per l’organització del festival. Com a novetat de l’edició 2019, el projecte guanyador serà escollit pel públic assistent. El termini per presentar projectes va finalitzar el 15 de maig de 2019, i d’entre tots ells, l’organització n’escollirà entre 3 i 5 que estaran exposats durant el festival. L’import del premi variarà en funció del nombre d’entrades venudes, però es garanteix un mínim de 2000€.
Expertesa ornitològica concentrada en un únic espai
Fins a 12 experts internacionals en ocells oferiran xerrades i conferències i es posaran a disposició del públic a través d’entrevistes disteses, cercant anècdotes o històries peculiars de les seves experiències.
D’entre la llista de personalitats podrem trobar a en Jaume Sañé, conegut pel programa ‘Natura Sàvia’, qui parlarà sobre la fauna exòtica d’Uganda, o la Nina O’Hanlon, d’Anglaterra, qui impactada per la magnitud de la problemàtica dels residus, parlarà del seu estudi sobre l’impacte dels plàstics a les aus marines i com resoldre-ho.
El festival també comptarà amb un espai d’expositors, on es podrà conèixer de primera mà les persones que hi ha al darrere de les organitzacions dedicades a l’estudi, la divulgació i la conservació de les aus i els seus hàbitats, com el Grup Natura Freixe, el GEPEC, Seo-Birdlife o l’Institut Català d’Ornitologia.
Es busquen voluntaris/es pel festival
Una altra manera de participar al festival és formar part del voluntariat de l’organització. El Delta Birding Festival (DBF) és organitzat en col·laboració per la Fundació Catalunya la Pedrera, la botiga de natura Oryx i l’Institut Català d’Ornitologia.
Es pot ajudar com a voluntari/a del festival amb diverses tasques i torns: divendres tarda, dissabte matí, dissabte tarda i diumenge matí. A més de formar part del voluntariat del DBF, conèixer d’a prop els professionals reconeguts de l’ornitologia i ajudar en projectes de conservació, les persones voluntàries tindran l’entrada gratuïta durant els tres dies al festival.
Per participar es pot contactar amb l’ICO al telèfon 93 458 78 93, o directament omplir el següent formulari.
Afegeix un nou comentari