Torna la 5a edició de la Setmana de la Natura

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
Arriba la cinquena edició de la Setmana de la Natura que tindrà lloc del pròxim 3 a l’11 d’octubre.  Font: XCN
Arriba la cinquena edició de la Setmana de la Natura que tindrà lloc del pròxim 3 a l’11 d’octubre. Font: XCN
La Setmana de la Natura promou activitats, xerrades, tallers i caminades per tota Catalunya.  Font: XCN
La Setmana de la Natura promou activitats, xerrades, tallers i caminades per tota Catalunya. Font: XCN
Des de XCN recorden la gran tasca de les entitats ambientals per garantir un model de desenvolupament humà sostenible per les persones i per la Terra.  Font: XCN
Des de XCN recorden la gran tasca de les entitats ambientals per garantir un model de desenvolupament humà sostenible per les persones i per la Terra. Font: XCN

Torna la 5a edició de la Setmana de la Natura

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

La Xarxa per a la Conservació de la Natura, amb la participació de més de cent entitats institucionals i ambientals, ha organitzat un centenar d’activitats a Catalunya per defensar el medi ambient.

Després d’ajornar-la per la crisi sanitària, arriba la cinquena edició de la Setmana de la Natura, que enguany se celebrarà del 3 a l’11 d’octubre. Organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), comptarà amb un centenar d’activitats preparades per 111 organitzacions ecologistes, ambientals i institucionals.

A la quarta edició de la Setmana de la Natura van assistir-hi més de 30.000 persones en 413 activitats organitzades per 260 entitats. Aquest any, amb la Covid-19 s’esperen xifres menors, però el mateix esperit de participació, respectant les mesures sanitàries. “Aquest any no hi participen les escoles per la pandèmia i baixaran els números, però sí que ho faran les biblioteques, parcs, entitats ambientals o els ajuntaments”, explica la coordinadora de la Setmana de la Natura, Paula Puy.

La Setmana de la Natura promou activitats, xerrades, tallers i caminades arreu de Catalunya per conscienciar la societat de la importància de la cura del medi ambient i la defensa del patrimoni natural. Des de XCN recorden la gran tasca de les entitats ambientals per conservar la natura i garantir un model de desenvolupament humà sostenible per a les persones i per a la Terra. A més, la pandèmia ha deixat clara la necessitat d’actuar davant l’emergència climàtica i es converteix en un altre dels motius pels quals protegir el planeta.

Amb la Covid-19 s’ha demostrat que “la globalització d’aquest model econòmic fa encara més evident que aquest grau de dependència a escala mundial posa contra les cordes, a tots els nivells, tot allò que posa la reproducció de la vida al centre”, declaren des de XCN. “La nostra salut depèn de la salut dels ecosistemes de la Terra i dels llocs on vivim”, afegeixen.

Les activitats de la Setmana de la Natura

Gràcies a la Setmana de la Natura es podrà descobrir la Fageda d’en Jordà de nit, observar la brama del cérvol a la Reserva Natural de Caça de l’Alt Pallars, al Parc Natural de l’Alt Pirineu o a Tornafort, realitzar activitats guiades en bicicleta per Vilanova de Sau, fer ioga amb vistes al mar a Maià de Montcal, seguir un circuit d’orientació a Hostalets d’en Bas o gaudir d'una passejada guiada sobre plantes medicinals a Tavèrnoles, entre moltes altres activitats, així com algunes de virtuals pel context sanitari.

Durant aquests dies es podran anar seguint totes les activitats amb l’etiqueta #setmananatura. Per aquest motiu, des de XCN demanen que es pengin fotografies participant en les activitats amb un cartell fet a casa amb el lema ‘Natura és salut’. La pancarta substitueix enguany el braçalet verd en col·laboració amb Maresmon que es distribuia a les persones assistents i que “aquest any per responsabilitat sanitària no es repartirà”, adverteix Puy.

L'origen de la Setmana de la Natura

Després de la fusió de la Xarxa Ambiental de Catalunya (XVAC) i de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) va néixer la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Així, van confluir la setmana del voluntariat amb la setmana de la custòdia per crear la Setmana de la Natura.

L’activitat està emmarcada en la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social “la Caixa”, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Afegeix un comentari nou