Una setmana per celebrar el voluntariat ambiental

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una setmana per celebrar el voluntariat ambiental

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Del 30 de maig al 7 de juny, se celebra la tercera edició de la Setemana del Voluntariat Ambiental que pretén fer un reconeixement a les persones voluntàries en l'àmbit ambiental i donar visibilitat a les entitats que les acullen.

Molts dels projectes mediambientals que es duen a terme arreu del territori són possibles gràcies a la col·laboració i dedicació de les persones voluntàries i gràcies a l'acollida, la formació i la gestió de les seves tasques que fan les entitats. Alhora, molts d'aquests projectes són una via per conèixer i implicar-se de forma activa i participativa en la conservació de la natura i la del medi ambient.

Més de 1.000 voluntaris en cada edició

Des del 2013, després d’anys de feina feta entre tots, la XVAC vol fer anualment un reconeixement públic a la tasca de les persones voluntàries que es dediquen a la protecció i millora del medi ambient i a les entitats que ho fan possible, mitjançant la celebració de la Setmana del Voluntariat Ambiental (SVAC).

Tant la primera edició com la segona, celebrades a l'entorn del Dia Mundial del Medi Ambient, van reunir cada any més de 30 entitats ambientals, més de 55 activitats de voluntariat ambiental arreu del territori català, mobilitzant a més d’un miler de voluntaris i arribant a més de 8.000 beneficiaris.

Ara se'n posa en marxa la tercera

Aquest 2015, la XVAC engega la tercera edició de la Setmana del Voluntariat Ambiental, que tindrà lloc del 30 de maig al 7 de juny. Una setmana pensada per reunir accions i activitats de voluntariat ambiental organitzades per diferents entitats ambientals catalanes, per tal d'oferir experiències de voluntariat obertes a la participació dels ciutadans i també de la societat organitzada.

Sinergies

La Setmana del Voluntariat Ambiental compta amb la col·laboració activa del Departament de Territori i Sostenibilitat, i també té el suport de l’Obra Social de “la Caixa". Tot i que la Setmana està impulsada per la XVAC, serà coorganitzada amb totes aquelles entitats que s'hi sumin.

Com participar-hi?

Si sou una entitat ambiental i voleu formar part de la Setmana del Voluntariat Ambiental, només cal que hi sumeu la vostra activitat. Haureu de registrar la vostra entitat i introduir-la a través d'un formulari. La Setmana també és oberta a la participació d'escoles, empreses, universitats...

Si és el vostre cas, poseu-vos en contacte amb la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) a través del correu lasetmana@xvac.cat.

Qui fa voluntariat ambiental a Catalunya?

La Setmana també és una oportunitat per conèixer millor la realitat del voluntariat ambiental a Catalunya. És per això que, en motiu també d'aquest esdeveniment, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) també està elaborant una actualització de quines entitats desenvolupen programes o activitats de voluntariat ambiental a casa nostra.

Si sou una entitat ambiental, encara que no participeu en la Setmana, també podeu fer-los arribar la vostra experiència ja que els servirà per fer aquesta fotografia actualitzada del sector.

Consulteu la pàgina de la Setmana del Voluntariat Ambiental 2015, www.voluntariatambiental.cat/svac, i seguiu-la a través de les xarxes socials (facebook, twitter amb el hashtag #svac2015). Per conèixer millor l'esdeveniment, aquí teniu un video de recull de la Setmana del Voluntariat Ambiental 2014 i 2013.

Afegeix un comentari nou