Un nou projecte participatiu impulsa l'economia blava al Cap de Creus

Colectic
La iniciativa es fa el marc del projecte 'Dofins de tramuntana' de l'associació Submón. Font: Submón
La iniciativa es fa el marc del projecte 'Dofins de tramuntana' de l'associació Submón. Font: Submón

Un nou projecte participatiu impulsa l'economia blava al Cap de Creus

Colectic

Resum: 

Vol conscienciar, sensibilitzar i involucrar els sectors pesquer i turístic locals en la conservació del dofí mular i pel que fa als valors naturals de l’àrea.

Aquest projecte de desenvolupament local és una iniciativa que Submón duu a terme en el marc del projecte 'Dofins de tramuntana', iniciat l’any 2017. La nova campanya de l'entitat engloba accions adreçades a professionals de la pesca, del turisme i del medi ambient, amb la finalitat d'estudiar i protegir el dofí mular a la zona del Canyó de Creus.

Es tracta d'un programa d’activitats i de generació de nous productes turístics que es fa en col·laboració amb el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) i amb el suport dels Ajuts Fons Europeu Marítim i de la Pesca. Permetrà obtenir noves dades sobre la població de dofins i promoure el coneixement i la conservació d’aquests cetacis en els sectors econòmics i en la societat en general.

Les accions que engloba el programa són un curs d’introducció a la comercialització de productes d’ecoturisme; la implicació del sector pesquer en la conservació de l’hàbitat, conscienciant sobre el problema dels plàstics a partir d'una prova pilot; i el desenvolupament de material de formació i educació adreçat a operadors i operadores del sector turístic per contribuir a la generació de dades científiques. Per la seva part, el sector perquer participarà també en l’obtenció de dades científiques.

Al Canyó de Creus es troba la major densitat de població del dofí mular de la costa catalana. D'una banda, l'activitat pesquera és un vector important de la presència de l’espècie a la zona. D’altra, el turisme crea un impacte ambiental i social que es concentra en els mesos d’estiu.

Afegeix un comentari nou