Els valors socioambientals del Baix LLobregat busquen suport a Verkami

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els valors socioambientals del Baix LLobregat busquen suport a Verkami

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Orgull de Baix és un projecte interactiu de nou format que busca connectar amb els valors socioambientals del Baix LLobregat. Podeu col·laborar en la seva creació a través de la campanya de microfinançament a Verkami.

El projecte rep el suport d'entitats del Baix LLobregat, però vol mantenir-se independent i ser sentit com iniciativa plural, i per això, per a poder ser completat, busca un finançament col·lectiu amb els micromecenantge de la ciutadania.


Una proposta innovadora

Es tracta d'un format innovador, que no només trasllada el documental “Al pati del darrere”, estrenat a Televisió de Catalunya al desembre, a internet, sinó que representa un espai de participació per a l'audiència.

La pel·lícula està connectada a un mapa 3D. El mapa es podrà navegar, explorant el paisatge i la riquesa de la comarca des de l'ordinador, el tablet o el mòbil. Dins el mapa hi haurà peces de vídeo retratant diferents racons de la comarca. Els visitants podràn descobrir-les i comentar-les, i també col·laborar en el relat amb fotografies i pel·lícules fetes per ells que ajudin a completar el mapa de la comarca.

La importància del Baix Llobregat

El tram baix del riu Llobregat discorre entre la Serra de Collserola i el massís de l’Ordal, fins a crear una plana deltaica que s'estén des de Montjuïc a Garraf.

La complexitat de la geografia física i humana del Baix LLobregat són una realitat sobre la qual conviuen 5 milions d’habitants. És un espai àmpliament poblat, creuat per un conjunt d’infraestructures estratègiques, ferroviàries, viàries, industrials, l’aeroport i el port de Barcelona, l'estació depuradora i la dessalinitzadora.

Un paisatge de grans ciutats, pobles petits, platges i zones residencials. I també espais naturals protegits, la desembocadura del riu, i una agricultura de proximitat que subministra productes amb denominació d’origen, carxofes, cireres, espàrrecs, pollastres de pota blava, cirera del baix Llobregat. Elements que permeten mantenir un cert equilibri sostenible a l’àrea, i són per tant, grans patrimonis ambientals, socials i paisatgístics. Tal com el títol del projecte vol reivindicar, elements d’Orgull del Baix .

Les entitats ambientals

Aquesta reivindicació coincideix amb la que duen a terme des de fa dècades entitats ambientals com Depana, SOS Delta, Delta Viu o Acciónatura. Aquesta última el 2011 va desenvolupar un projecte per la renaturalització dels terrenys de l'antic càmping "Toro Bravo", amb l'ajuda de voluntaris i voluntàries ambientals. Depana, realitza el seguiment de les àrees protegides i de les àrees d'interès natural actualment no protegides, i és, a més a més, una de les entitats impulsores del projecte Orgull De Baix.

Les recompenses als mecenes

Qui ho desitgi, pot col·laborar en el finançament del projecte amb contribucions a partir dels 10 €.

Entitats, empreses i organitzacions del Baix Llobregat aporten recompenses als mecenes, tals com una visita ornitològica amb Depana al Delta del Llobregat, visites guiades al Parc Agrari del Baix Llobregat, cistelles de fruita i verdura de temporada o tallers d'agroecologia a la masia de Can Santoi, entre d'altres.

Afegeix un comentari nou