Unebox, la caixa solidària que promou el comerç just

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: Oxfam Intermón
Unebox, la caixa solidària d'Oxfam Intermón. Font: Oxfam Intermón
 Font: Pexels
La iniviativa vol unir petites famílies productores amb persones compromeses amb el consum responsable. Font: Pexels
 Font: Pexels
Entre els productes d'aquest trimestre, s'hi inclou una pastilla de sabó ecològic. Font: Pexels

Unebox, la caixa solidària que promou el comerç just

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Unebox és una iniciativa d’Oxfam Intermón que pretén reinventar la contribució a projectes solidaris, alhora que es fomenta el consum responsable.

Intermón Oxfam ha impulsat Unebox, una caixa solidària que uneix la donació a projectes solidaris amb la compra de productes de comerç just. L’objectiu de la iniciativa és unir petites famílies productores amb persones compromeses amb el consum responsable, mitjançant una subscripció trimestral.

Cada Unebox se centra en una causa diferent. Amb una subscripció de 29,99 euros el trimestre, Oxfam Intermón envia una caixa que conté entre 4 i 5 articles de comerç just valorada en 19,99 euros. Els 10 euros restants es destinen a la causa escollida per a aquell trimestre. També inclou un fulletó explicatiu dels projectes que s’impulsen des d’Oxfam Intermón per contribuir a les causa solidària en qüestió.

Ja són més de 224.000 persones les que col·laboren amb Unebox. L’objectiu del programa és combatre les desigualtats socials i econòmiques, alhora que es promouen hàbits de consum responsable.

La Unebox d’aquest trimestre, contra la fam extrema

Aquest trimestre, Unebox destina les contribucions de les subscripcions a combatre la crisi de la fam. D’una banda, vol donar suport a projectes que treballin per revertir l’emergència climàtica i la crisi econòmica, agreujada per la pandèmia. D’altra banda, busca fer costat a famílies agricultores i finançar programes d’assistència alimentària.

Els articles inclosos en la caixa d’aquest trimestre són macarrons de blat i quinoa, un aperitiu d’arròs amb tomàquet i alfàbrega, una tauleta de xocolata negra 70%, un embolcall reutilitzable d’aliments i una pastilla de sabó ecològic.

Afegeix un comentari nou