Voluntariatambiental.cat, el portal de voluntariat per les persones compromeses pel medi ambient

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Voluntariatambiental.cat, el portal de voluntariat per les persones compromeses pel medi ambient

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El voluntariat ambiental neix de l'exigència de participar i influir en els processos de la societat. És un instrument per millorar la qualitat de vida dels territoris i comunitats on vivim i per combatre injustícies i agressions al medi ambient.

L'Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya és un punt de trobada entre persones voluntàries, entitats ambientals i altres col·lectius que treballen pel medi ambient.
El portal voluntariatmbiental.cat permet vehicular les crides de voluntariat que proposen les entitats ambientals amb la demanda de persones voluntàries, empreses o escoles que hi volen col·laborar, sigui de forma puntual sigui permanent.

Moltes formes de fer voluntariat ambiental

Així, es poden trobar iniciatives acotades en el temps, com jornades de voluntariat destinades a una acció concreta d'un dia, o bé la possibilitat de vincular-se en projectes de més llarg termini, i formar part del voluntariat estable d'una entitat ambiental. L'oficina ofereix suport a les empreses que optin per iniciatives de voluntariat corporatiu, així com a estudiants universitaris, o a les escoles que desitgin implantar experiències d'aprenentatge servei.


Suport a les entitats ambientals

L'Oficina de Voluntariat Ambiental de Catalunya dóna suport a les entitats amb els materials, continguts i formacions relacionats amb la gestió del voluntariat. Per aquest motiu es recomana l'elaboració del Pla de Voluntariat, on es planifica l'acollida, la formació a les persones voluntàries i s'estructuren els projectes de participació. La guia Fem Camí, ajuda a identificar les bones pràctiques en projectes de participació i voluntariat, i millorar la qualitat i l'impacte de les actuacions del sector ambiental. A partir del 2017, l'OVAC oferirà seminaris vinculats amb l'aplicació en l'àmbit ambiental de la Llei 25/2015 de voluntariat i amb l'elaboració del Pla de Voluntariat.


Les xarxes d'entitats ambientals

L'Oficina del Voluntariat Ambiental és fruit de l'experiència en el sector de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Xarxa de Custòdia del Territori, dues xarxes que reuneixen gran nombre de les entitats ambientals que actuen a Catalunya amb programes de voluntariat ambiental. És, alhora, una continuïtat al projecte de col·laboració entre les entitats que va iniciar amb la Setmana de la Natura.

La XVAC i la XCT conviden les entitats a enregistrar les seves crides al portal voluntariatambiental.cat. I, a totes les persones que desitgin donar el seu cop de mà pel medi ambient, a contactar amb l'OVAC on podran rebre orientacions per trobar el projecte ambiental més adequat les necessitats i interessos (oficinavoluntariat@xvac.cat).

Comentaris

Bon dia,

Em poso en contacte amb vosaltres, perquè estaria interessada en saber les acciones de voluntariat que es poden fer d'un dia a nivell d'empresa.

La meva empresa vol fer acciones solidàries on els treballadors estiguem involucrats.

Us he intentat localitzar per telèfon però ha estat impossible. Us agraïra us poséssiu en contacte amb mi, si us plau.

Moltes gràcies i salutacions,

Melisa

Afegeix un comentari nou