Posa’t al dia de la Llei de Protecció de Dades amb el servei d’assessorament jurídic

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Posa’t al dia de la Llei de Protecció de Dades amb el servei d’assessorament jurídic

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Quines dades ha d’incloure el web d’una entitat per llei? Quina responsabilitat tenen els membres de les juntes? Com es pot comprovar que es compleix amb la Llei de Transparència?

Pots sortir de dubtes a través del servei d’assessorament jurídic de Xarxanet. Persones expertes en l’àmbit de l’associacionisme s’encarreguen de resoldre els dubtes vinculats al compliment de les lleis que regeixen el Tercer Sector.

Els dubtes més freqüents tenen a veure amb la Llei de Transparència. Què ha d’incloure el portal d’una entitat? Cal publicar els estatuts i l’organigrama? També els comptes anuals o els convenis de col·laboració?

Les consultes sobre conflictes a l’hora de signar convenis amb ajuntaments o altres associacions també són habituals, segons Francisca Cardona, tècnica de l’àrea jurídica de Suport Associatiu, entitat que ofereix el servei d’assessorament, també telefònic i per correu electrònic.

Cardona apunta, tal com ho va fer a l’entrevista publicada el 2 de febrer, que l’assignatura pendent de les entitats sense ànim de lucre a Catalunya és l’aplicació de la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD), normativa que inclou el dret a la pròpia imatge, tant del col·lectiu adult com del menor d'edat.

Envia la teva pregunta

Comentaris

Bona tarda,

Estem posant al dia la protecció de dades de la Colla, i ens agradaria saber:

Quines dades ha d’incloure el web d’una entitat per llei? Quin escrit hauria d'acompanyar el peu dels correus electronics als socis de la colla?

Bon dia,

Si us referiu a les mencions obligatòries, segons la Llei de transparència, s'ha d'incloure:

- la denominació i dades de contacte;

- estatuts;

- finalitats i activitats;

- organigrama -entitats vinculades-;

- junta directiva.

Si esteu obligats a la publicitat activa, també s'ha d'incloure informació econòmica, com el pressupost, comptes anuals, contractes públics de més de 5 anys, convenis de col·laboració en vigor, subvencions públiques dels últims 5 anys i retribució dels òrgans de direcció o administraciósi es reben subvencions o ajuts de més de 10.000€.

Quant al peu del correu, haureu de posar un texte similar al següent:

De conformitat amb el que disposa la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD) t’informem que les teves dades de contacte són incorporades en fitxers titularitat de l’Associació .................................. que responen a la finalitat de ........................................................................ Per exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel•lació i oposició que contempla la Llei pots dirigir-te mitjançant comunicació escrita a Associació ............................................................... (adreça) o bé per correu electrònic a ..................

Salutacions cordials.

Afegeix un comentari nou