7 iniciatives de donació i préstec de material per a entitats

Colectic
Claus, ganivets, martells i eines en general, amuntegades. Font: Pexels (Pixabay)
Claus, ganivets, martells i eines en general, amuntegades. Font: Pexels (Pixabay)

7 iniciatives de donació i préstec de material per a entitats

Colectic

Resum: 

Si necessiteu mobles o eines per a la vostra organització, doneu-li una segona vida als objectes.

Sovint les entitats necessitem mobiliari, eines o estris per activitats puntuals o continuades. Hi ha moltes iniciatives que recullen material per donar-lo en pro de la sostenibilitat mediambiental, i també econòmica. Doneu-li una segona vida a les coses i promoveu l'economia circular acudint a aquestes iniciatives:

Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella

Aquests projecte publico-comunitari està liderat pel Districte de Ciutat Vella, Pla de Barris, Barcelona Activa i el projecte Itaka, coordinat en un inici per Impulsem, AEI Raval, Colectic i la Fundació Joan Salvador Gavina. Dona servei a les entitats a través de la captació, el préstec i la cessió lliure de material per promoure la cooperació, la mancomunació i el reciclatge.

A través de la web, es pot consultar el catàleg de recursos disponible en préstec i demanar recursos que no estiguin anunciats aquí.

Barcelona + sostenible

L'Ajuntament de Barcelonauna plataforma de donació de material dins del programa Barcelona + sostenible. Està dirigida a entitats, empreses, comerços i centres educatius que formin part de la xarxa i que vulguin sonar o rebre material. A la web disposen d'un mostrari dels materials en donació, que es poden utilitzar omplint un formulari.

Donalo.org

Aquesta plataforma recull excedents de material d'empreses, institucions i persones de tot l'Estat que els volen donar a entitats de l'economia social i solidària per promoure l'economia circular i preservar el medi ambient. Hi ha disponible material informàtic i mobiliari per un preu simbòlic que destinen a finançar la plataforma.

Guanyem-hi

La Federació del Voluntariat Socialaquesta plataforma amb material categoritzat per proximitat i un apartat perquè les entitats socials puguin fer demandes i d'altres puguin cobrir-les.

Scrap Store2@

La Generalitat i l'Agència de Residus de Catalunya lideren l'Scrap Store 22@, la botiga dels recursos sobrants de Barcelona, amb l'objectiu de promoure l'economia circular mitjançant la reutilització i generar sinèrgies entre empreses. Per ara és un projecte pilot i es poden demanar els recursos publicats al catàleg contactant al correu electrònic projectes@22network.net.

UPC Reutilitza

Aquest projecte recull equips informàtics d'empreses i particulars que no s'utilitzen, els posen a punt i els donen a entitats socials i projectes solidaris. Per sol·licitar material cal que envieu un correu electrònic a info.reutilitza@upc.edu seguint aquest procediment.

Traster Comunitari

És un espai d'intercanvi i préstec d'objectes al barri barceloní del Clot-Camp de l'Arpa gestionat pel Casal de Barri EAMP. S'hi poden trobar jocs, eines i llibres per fer-ne un ús temporal a canvi d'una única qüota per generar un compromís amb el servei. També s'hi fan intercanvis posant en contacte persones que ofereixen donatius.

Afegeix un comentari nou