25 creacions audiovisuals d'infants de CreAr-tE, presents a la cartografia audiovisual de Badalona Sud

Teleduca
Un dels dos mapes de 5è B de l'institut escola Baldomer Solà Font: Teleduca
Un dels dos mapes de 5è B de l'institut escola Baldomer Solà
La plaça Sant Roc, un dels espais escollits per alumnes de 5è A de l’escola Josep Boada Font: Teleduca
La plaça Sant Roc, un dels espais escollits per alumnes de 5è A de l’escola Josep Boada
Projecció de reportatges audiovisuals al col·legi Lestonnac de Badalona Font: Teleduca
Projecció de reportatges audiovisuals al col·legi Lestonnac Badalona
Alumnes participants del projecte CreAr-tE, al final de la projecció dels reportatges a l'EOI de Badalona Font: Teleduca
Alumnes participants del projecte CreAr-tE, al final de la projecció dels reportatges a l'EOI de Badalona

25 creacions audiovisuals d'infants de CreAr-tE, presents a la cartografia audiovisual de Badalona Sud

Teleduca

Resum: 

Alumnes de cicle superior de l’institut escola Baldomer Solà, el col·legi Lestonnac i l’escola Josep Boada han creat aquests reportatges audiovisuals durant el curs 2022-23, distribuïts en un mapa d’espais significatius

CreAr-tE és un projecte comunitari impulsat a Sant Roc i altres barris de Badalona Sud pel Consorci Badalona Sud i la Diputació de Barcelona. Desplega accions educatives basades en els llenguatges artístics i de creació, i incentiva la col·laboració entre els centres educatius de la zona i també les entitats i els recursos educatius que hi ha al territori, per tal de promoure el desenvolupament i la millora educativa dels infants i joves de Badalona Sud.

Els resultats del curs 2022-23 del projecte comunitari de millora educativa CreAr-tE són accessibles al web de difusió: www.crearte-badalonasud.cat. En aquest mapatge digital es troben espais significatius dels barris de la zona escollits pels infants mateixos, com places, carrers, establiments o equipaments. Cada lloc està vinculat a un o més d’un reportatge audiovisual elaborat pels grups d’alumnes dels centres educatius que aquest curs han participat en aquesta iniciativa. En total, l’alumnat dels tres centres educatius ha elaborat 25 creacions audiovisuals participatives durant els dos darrers trimestres del curs 2022-23.

Cada indret està identificat amb una icona que enllaça a un vídeo de curta durada. Aquestes peces creades per l’alumnat d’aquestes escoles exposen com són els espais i recullen testimonis veïnals amb valoracions i reflexions. Els indrets triats per l’alumnat de cada centre educatiu estan destacats amb un color diferent i emmarcats en una zona delimitada per aquests mateixos llocs. Mitjançant la navegació per internet es podran recórrer tots aquests punts, que seran accessibles a tot el públic.

Projeccions a l’EOI de Badalona amb música i fotografies

Alumnes de les dues classes 5è del col·legi Lestonnac, dels dos grups de 5è de l’escola Josep Boada i de les dues línies de 5è i 6è de l’institut escola Baldomer Solà durant el curs 2022-23 han exposat aquest dimecres 27 de setembre els resultats de la cartografia audiovisual de Badalona Sud i el procés que han dut a terme per elaborar-la. Ha estat en un acte a la sala d’actes de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Badalona amb la participació de més de 150 infants d’aquests centres educatius en companyia de mestres i monitors, i dinamitzat per professionals de Teleduca.

En aquesta presentació a l’EOI de Badalona cada grup d’alumnes participants ha presentat els diferents reportatges audiovisuals. L’acte també ha comptat amb la interpretació d’una peça musical per part de l’alumnat que participa en l’acció educativa Badacordes. Es tracta d’una iniciativa, també en el marc de CreAr-tE, iniciada el curs 2017-18 a l’escola Josep Boada en col·laboració amb el Conservatori Professional de Música de Badalona, que promou la millora educativa a través de l’aprenentatge d’un instrument musical. Una exposició fotogràfica de diferents moments del procés creatiu audiovisual ha acompanyat les projeccions.

CreAr-tE, un projecte comunitari de millora educativa a Sant Roc

CreAr-tE és una iniciativa promoguda pel Consorci Badalona Sud i impulsada per la Diputació de Barcelona que té com a objectiu la millora educativa d’aquest territori de la ciutat. Nascut el curs 2017-18 amb l’acció educativa Badacordes i ampliat el curs 2019-20 amb l’exploració de l’expressió audiovisual participativa per part dels infants, aquest projecte articula accions educatives per donar continuïtat i connectar els continguts i espais educatius formals (aula), no formals (lleure, espai de menjador, activitats extraescolars…) i informals (família, espais públics, equipaments de barri, entitats…). La iniciativa, basada en la creativitat i l’art, es va inserir en el marc del Pla integral de transformació Badalona Sud 2017-2022, i va ser creada i impulsada per Diputació de Barcelona en el marc del suport a les polítiques locals d’acompanyament a l’escolaritat i de millora de l’èxit educatiu i vinculada al projecte Educació 360. Educació a temps complet.

Els cursos 2019-20, 2020-21 i 2021-22 s’han dut a terme diferents accions educatives al voltant de la creació audiovisual participativa. En una primera etapa les intervencions eren amb el col·legi Lestonnac i l’Ateneu Sant Roc, i el curs 2022-23 s’hi han afegit l’institut escola Baldomer Solà i l’escola Josep Boada. En el cas de la creació audiovisual, les accions educatives es basen en processos participatius que tenen com a objectiu el coneixement i la interrelació amb l’entorn.

Al web de difusió del projecte www.crearte-badalonasud.cat es poden trobar les produccions de la iniciativa CreAr-tE realitzades durant aquests anys.

Filmets selecciona tres reportatges de CreAr-tE per a l’edició 2023

Paral·lelament, tres reportatges audiovisuals del projecte de millora educativa CreAr-tE seran exhibits durant l’edició d’enguany del festival Filmets 2023. El certamen de curtmetratges de Badalona ha seleccionat tres creacions audiovisuals elaborades per alumnes de les escoles Josep Boada i Lestonnac i l’institut escola Baldomer Solà que es podran veure dissabte 21 d’octubre, durant la sessió Badalona en curt (9h-11:30h). Filmets Badalona Film Festival se celebrarà del 20 al 29 d’octubre a diverses seus de la ciutat. Els curtmetratges també s’exhibiran a Televisió de Badalona.

Afegeix un comentari nou