4 noves llums de Nadal dedicades a la comunitat gitana il·luminaran el Raval de Barcelona

Colectic
Autor/a: 
Carla Fajardo
El grup de joves de Carabutsí fent un dels arcs de llum. Font: La Traginera
El grup de joves de Carabutsí fent un dels arcs de llum. Font: La Traginera

4 noves llums de Nadal dedicades a la comunitat gitana il·luminaran el Raval de Barcelona

Autor/a: 
Carla Fajardo
Colectic

Resum: 

Enguany #RavalKm0 està dinamitzat per La Traginera i a través d'una ruta a l'app Ravalopoly es podran conèixer les històries que hi ha darrere de l'enllumenat.

Les llums del projecte #RavalKm0 tornaran a il·luminar el barri del Raval de Barcelona aquest Nadal. S'encendran el dissabte 26 de novembre amb una festa a la plaça del Pedró que comptarà amb xocolatada i actuació musical.

Quatre nous arcs de Nadal

Enguany, però, se sumen quatre noves llums creades amb la col·laboració de joves de l’Associació Carabutsí, que treballa per preservar la cultura de la comunitat gitana.

Concretament, les joves han participat en tres sessions per decidir i produir al taller d'Impulsem els nous arcs de Nadal a partir de quatre imatges: la bandera gitana, una fotografia de grup de les persones participants, una del cantant Peret i la Tia Pepi, i una imatge d’El Chacho i el seu piano.

Les noves llums es penjaran al carrer de la Cera, símbol per a la comunitat gitana, i on està situat l'Ecomuseu Urbà Gitano (EMUGBA). La ubicació també s'alinea amb l'objectiu de #RavalKm0 d'il·luminar les zones més fosques d'aquest barri amb l'objectiu de fer-les agradables i habitables.

Una aplicació virtual

Una altra novetat d'enguany és que es podrà fer una ruta per conèixer les històries que hi ha darrere d'aquestes llums amb la web app Ravalopoly d'eXplorins.

Aquesta experiència híbrida entre l'espai físic i el virtual ens permetrà conèixer les protagonistes de les llums de Nadal a través d'imatges i àudios.

"La ruta t'explica qui són aquests persontages. Totes les persones tenen accés a canviar la seva visió de les llums de Nadal", explica Arimsay Rivas, d'eXplorins, que afegeix que "molta gent no sap què darrere d'aquestes llums hi ha històries".

La ruta se suma a les onze rutes solidàries que ofereix eXplorins per conèixer els punts emblemàtics del barri pel que fa al comerç, la cultura, la gastronomia i la història, amb l'objectiu de dinamitzar l'economia del barri i mostrar-ne la seva riquesa.

El dilluns 12 de desembre s'inaugurarà la ruta amb una d'organitzada pels carrers enllumenats.

La Comunalitat, al capdavant

Aquest any, el projecte el dinamitza La Traginera, la Comunalitat de Ciutat Vella, un projecte de formació i acompanyament per a la dinamització econòmica urbana impulsat per cinc entitats, que són Fundació Tot Raval, Fundació Surt, Colectic, Impulsem i La Boqueria.

Afegeix un comentari nou