5 recursos per a gestionar entitats en temps de COVID-19 publicats el 2020

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Adam Peribáñez
 Font: CRAJ
Font: CRAJ
 Font: MEG
Font: MEG

5 recursos per a gestionar entitats en temps de COVID-19 publicats el 2020

Autor/a: 
Adam Peribáñez
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Recursos creats per a ajudar a les entitats a adaptar-se a un any especialment difícil.

Aquest 2020 les entitats, associacions i federacions han hagut de reinventar i adaptar la seva activitat a la situació provocada pel COVID-19. Aquesta feina ha estat difícil en molts casos, i ha requerit un gran esforç per part de tècnics, voluntaris i participants. Aquest esforç ha tingut els seus fruits, i durant tot l’any hem vist com anaven sorgint recursos i formacions que, més enllà d’adaptar el seu format per a ser accessibles en temps de confinament o de restriccions, han adreçat directament aquesta situació. Aquests són alguns dels més destacats.

Com fer reunions virtuals efectives? (Torre Jussana)

Publicat el passat abril, el Centre de Serveis a les Associacions Torre Jussana va recollir en una sèrie de consells i idees una guia per a dur a terme reunions virtuals efectives. La guia inclou consells sobre la duració de la mateixa, la planificació dels punts de l’ordre del dia o propostes per a una moderació i presa de decisions eficaç.

Consulta el recurs aquí.

Dinàmiques en reunions virtuals (CRAJ)

Tot just a punt per a acabar l’any, el Centre de Recursos per a Associacions Juvenils de Barcelona ens presenta un recull de dinàmiques i eines per a millorar la participació i la motivació en assemblees i reunions virtuals. El recull inclou idees per a aprofitar al màxim eines com Google Jam o un recull d’aplicacions que poden ajudar a facilitar la participació.

Consulta el recurs, dividit en dues parts, aquí (part I) i aquí (part II)

Millorar la seguretat tecnològica de l’entitat (Xarxanet)

En un any en que moltes entitats s’han volcat en la gestió online i en el teletreball per a mantenir la seva tasca, és molt important tenir en compte la seguretat en l`àmbit tecnològic. En aquest sentit, des de Xarxanet hem preparat una sèrie de consells que poden servir per a prevenir problemes o situacions difícils.

Consulta el recurs aquí.

Eines per a acompanyar durant el confinament (MEG)

Elaborat per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya al llarg del curs, aquesta publicació encarada a agrupaments i esplais inclou propostes per a realitzar amb infants i joves pensades per a les èpoques de confinament en les que l’activitat només era possible de forma virtual. Aquest recurs ha anat acompanyat d’altres que contemplen la retrobada presencial o la realització de campaments d’estiu.

Consulta el recurs aquí

Reptes post Covid per a les associacions (Xarxanet)

El darrer recurs presentat planteja una mirada al futur. La situació provocada per la pandèmia i les adaptacions que ha comportat tindran conseqüències a llarg termini un cop la crisi actual es superi, i les entitats han de començar a plantejar quins dels canvis introduïts durant aquests mesos poden ser permanents, o com afectaran al seu dia a dia en el futur.

Consulta el recurs aquí.

Afegeix un comentari nou