6 vídeos que inspiren el Nadal d’un món millor

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: Xarxanet
Font: Xarxanet

6 vídeos que inspiren el Nadal d’un món millor

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Fem un recull de vídeos de campanyes i iniciatives solidàries i sostenibles que són inspiració per viure un Nadal més just i transformador.

1. Per un món sense racisme

‘El rei Baltasar vindrà a la cavalcada d’aquest any?’. Aquest és el títol de la campanya de Casa nostra, casa vostra, que vol conscienciar i lluitar contra la pràctica del ‘blackface’, d’origen colonialista i racista, que dona rols escènics a persones blanques embetumades per a representar a persones negres, com en el cas del rei Baltarsar.

2. Per un món no sexista, des de la infància

‘Libertad para jugar!’ és la campanya de l’Ajuntament de Madrid que pretén trencar els estereotips de gènere que tradicionalment s’associen a determinats colors, joguines i activitats. Els nens i les nenes han de tenir la llibertat de decidir a què volen jugar.

3. Per un món on tothom tingui una llar

‘Homeless Commons, imatges que canvien mirades’ és la iniciativa de la Fundació Arrels per trencar els prejudicis de la societat vers les persones sense llar i així aconseguir que ningú dormi al carrer. Es tracta del primer banc d'imatges protagonitzat per persones que han viscut al carrer.

4. Per un món inclusiu

‘Arbres de Nadal inclusius’ és un projecte del Centre Ocupacional de Les Corts i del Centre Ocupacional de la Fundació Paideia a través del qual els seus usuaris i usuàries van elaborar uns arbres de decoració de paper reciclat per a les botigues del barri i unes bosses de tela serigrafiades per a la seva clientela, que van entregar ells i elles mateixes en persona.

5. Per un món on tots els infants puguin jugar

‘Els seus drets en joc’ és la campanya nadalenca de recollida de joguines de la Creu Roja Joventut de l’any 2016. Aquesta campanya, que segueix duent-se a terme, té l’objectiu de garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Així com sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància.

6. Per un món on tots els infants i joves es puguin desenvolupar lliurement

‘Deixeu-nos jugar a canviar el món!’ és el nou espot de la Cooperativa Abacus on infants i joves reivindiquen als adults la lliure elecció de jugar amb allò que volen i de ser el que volen ser, sense prejudicis ni estereotips.

Afegeix un comentari nou