Nou projecte "Activem l'energia transformadora!" per fomentar la participació juvenil

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Activem l'energia transformadora Font: CNJC
Activem l'energia transformadora Font: CNJC

Nou projecte "Activem l'energia transformadora!" per fomentar la participació juvenil

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Es tracta d'una proposta educativa orientada a tots els centres d’educació secundària de la província de Barcelona.

El projecte té diversos objectius, com ara promoure la implicació de les persones joves en el seu entorn proper, fomentar la seva responsabilitat i compromís social i comunitari, dotar-los de coneixements i recursos al respecte i generar-li'ls interès pels afers públics.

Hem parlat amb en Martí Zamora, tècnic de participació i associacionisme del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i opina que "cal garantir els drets de participació del jovent. El dret a associar-se i a participar està recollit en diversos marcs jurídics a nivell català, estatal i europeu. Perquè els puguin exercir cal treballar als instituts perquè n'estiguin plenament informats".

Tant el taller com el material educatiu es basen en la metodologia de l’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP). Al taller es realitza una activitat dinamitzada per professionals del CNJC que pot desenvolupar-se al centre educatiu o bé telemàticament. A més, està dissenyat de manera lúdica en forma de reptes a resoldre per l’alumnat.

En Martí ens comenta que "Activem l'energia trasformadora" "són uns tallers perquè l’alumnat connecti amb les seves capacitats i habilitats d’organitzar-se, comprometre's amb l’entorn i fer-ho de manera col·lectiva pel bé comú".

A hores d'ara, des del CNJC ja han realitzat 5 tallers a un Institut de Sant Quirze i tenen les dates tancades de 15 més a diferents municipis de la província de Barcelona. En Martí afirma que "en total està previst que realitzem uns 50 tallers. Estic lligant les dates amb les tècniques de joventut dels municipis".

Es tracta d’un projecte compartit entre el CNJC i la Diputació de Barcelona en què, mitjançant un conveni de col·laboració, fan tallers a instituts de la província de Barcelona.

Afegeix un comentari nou