Additius alimentaris, també en català

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Additius alimentaris, també en català

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Termcat ha publicat un lèxic d’additius alimentaris en català, castellà, francès i anglès amb gairebé quatre-cents termes i es pot consultar on-line.

El TERMCAT té com a objectiu promoure i coordinar actuacions terminològiques en llengua catalana. La darrera ha estat la publicació en línia del Lèxic d’additius alimentaris, un diccionari amb prop de quatre-cents d’additius alimentaris en català que, segons la normativa vigent, estan autoritzats a l’Estat espanyol.

El recull ha estat realitzat amb la col·laboració de l’Agència de Protecció de la Salut, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i amb l’assessorament científic de l’Associació de Fabricants i Comercialitzadors d'Additius Alimentaris (AFCA).

Aquesta obra forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia que recull terminologies de diverses especialitats i àmbits com ara el Diccionari dels mercats financers, el Diccioani de neurociència o el Diccionari surf en neu.

En el cas dels additius s’han inclòs les denominacions en català, castellà, anglès i francès. Per exemple:

 carbonats de sodi: carbonats de sodi, n m pl

es carbonatos de sodio

fr carbonates de sodium

en sodium carbonates

cod E 500

Antiaglomerant , Correctiu de l'acidesa , Fixador de color

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Afegeix un comentari nou