#AixòÉsRacisme, campanya per denunciar les discriminacions racistes

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#AixòÉsRacisme, campanya per denunciar les discriminacions racistes

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Les identificacions policials per perfil ètnic i la criminalització de les persones retingudes als CIE són racisme. Així ho denuncia SOS Racisme amb #AixòÉsRacisme i anima la ciutadania a lluitar contra les discriminacions.

Algun cop la policia t'ha parat al carrer i t’ha demanat la identificació? Hi ha persones que es troben en aquesta situació habitualment. L'informe "Identificaciones basadas en perfil étnico en Granada", realitzat per l'Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía (APDHA), afirma que "a les persones negres se les identifica 42 vegades més que a les blanques i de trets "europeus"". Les identificacions per color de la pell són il·legals i un exemple clar de les discriminacions racistes que denuncia SOS Racisme.

El racisme i la xenofòbia, doncs, segueixen presents a la nostra societat i moltes persones pateixen discriminacions de manera habitual pel seu origen, color de pell, cultura o religió. De vegades són molt evidents i d'altres passen desapercebudes, "ja sigui perquè no les veiem, perquè les persones afectades no les denuncien o perquè són situacions racistes que hem assumit i normalitzat". Des de SOS Racisme expliquen que "la invisibilització del racisme és un dels problemes més greus que ens trobem".

Amb la intenció de donar visibilitat i denunciar aquestes discriminacions, l'entitat antiracista ha llançat la campanya #AixòÉsRacisme. La iniciativa pretén donar veu a les persones que han patit racisme, generar debat, donar eines per lluitar contra les discriminacions racistes i ajudar a les persones a denunciar-ho.

L'etiqueta #AixòésRacisme és el fil conductor de la campanya. Tothom la pot seguir i utilitzar a les xarxes socials.

Afegeix un comentari nou