Àmbit de la notícia
Comunitari

Albert Casellas: "El nostre objectiu és preservar, cuidar i lluitar per la nostra llengua i els nostres drets"

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Marta Catena
  • Albert Casellas, president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya.
    Albert Casellas, president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya. Font: Marta Catena
  • El 2010, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la Llei de la Llengua de Signes Catalana.
    El 2010, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la Llei de la Llengua de Signes Catalana. Font: Federació de Persones Sordes de Catalunya
  • La FESOCA compta amb diferents departaments. Un dels serveis més importants que ofereix és el d'intèrprets.
    La FESOCA compta amb diferents departaments. Un dels serveis més importants que ofereix és el d'intèrprets. Font: Federació de Persones Sordes de Catalunya

La Federació de Persones Sordes de Catalunya treballa per defensar la llengua de signes catalana i facilitar la qualitat de vida de les persones no oients.

Fa quaranta-set anys que la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) va néixer. Actualment, compta amb vint-i-vuit associacions afiliades a tot el territori, focus d'actuació. La seva funció principal és defensar la llengua de signes catalana i treballar per una accessibilitat universal que beneficiï al col·lectiu de persones sordes. Una de les tasques més rellevants que duen a terme és l’elaboració de material audiovisual en llengua de signes catalana, amb l’objectiu de visibilitzar i donar cura i prestigi a aquest idioma minoritari.

La FESOCA compta amb diferents departaments i àrees de treball. El servei d’intèrprets és una de les necessitats més importants del col·lectiu de persones sordes per poder accedir a la informació i per dur a terme qualsevol acció i gestió de la vida quotidiana, com per exemple anar al metge. Aquest professional és el pont perquè la persona sorda i l'oïdora es puguin comunicar. Com bé expressa el seu president, l’Albert Casellas: “Tenim una discapacitat invisible, no és fins que comença una comunicació, que les persones s'adonen que no sentim”.

Hem parlat amb el president per conèixer la tasca de FESOCA i les dificultats que es troba aquest col·lectiu.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari