Allau de solidaritat després de l'atac al nou centre LGTBI de Barcelona

Colectic
Una persona deixant un missatge de solidaritat a l'exterior del centre de recursos LGTBI
Una persona deixant un missatge de solidaritat a l'exterior del centre de recursos LGTBI

Allau de solidaritat després de l'atac al nou centre LGTBI de Barcelona

Colectic

Resum: 

Dilluns 28 de gener al vespre, un miler de persones es van concentrar davant el Centre de Recursos LGTBI de Sant Antoni per mostrar el rebuig a l'actac que va patir diumenge. L'Ajuntament denunciarà l'agressió a la fiscalia.

El col·lectiu LGTBI es mostrava molt satisfet dissabte 19 de gener amb la inauguració del primer centre de Catalunya especialitzat en aquest col·lectiu, un espai pioner per a la diversitat sexual i de gènere. El Centre LGTBI de Barcelona va estar ple de gom a gom, en una jornada de portes obertes amb activitats per a tots els públics. Una setmana després, el carrer de Comte Borrell de Barcelona, on es troba el centre, es va tornar a omplir, aquest cop per mostrar el seu rebuig a l'atac que va partir el local la matinada del diumenge 27 de gener.

La Plataforma d'entitats LGTBI de Catalunya, que gestiona el servei municipal, va convocar una concentració de protesta per condemnar l'atac i s'hi van aplegar un miler de persones. La convocatòria va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, que també ha anunciat que denunciarà l'agressió davant de la Fiscalia de Delictes d'Odi.

Des del consistori han explicat que, al voltant de les quatre de la matinada del diumenge, un grup de persones van trencar els vidres de la porta d'entrada del centre i hi van fer pintades amenaçadores i el símbol de la creu celta nazi. La condemna no va venir només de les entitats LGTBI i l'Ajuntament, els veïns i veïnes del barri de Sant Antoni també van mostrar la seva solidaritat amb el col·lectiu i el rebuig a l'atac omplint la façana del local amb missatges com ara 'Stop homofòbia', 'Aquest lloc és necessari' o 'No esteu sols'.

El president de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, ha demanat a les diferents administracions "contundència davant l'atac feixista" i ha assenyalat que aquest "posa de manifest el repunt de les agressions vers el col·lectiu i la necessitat de dur a terme polítiques efectives contra l'LGTBIfòbia a Catalunya".

Afegeix un comentari nou