"Anem preparats 2016", normativa i consells per l’educació en lleure

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Ivet Eroles
 Font:
Font:

"Anem preparats 2016", normativa i consells per l’educació en lleure

Autor/a: 
Ivet Eroles
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Direcció General de Joventut ha publicat l’"Anem preparats 2016", una guia amb la normativa i les recomanacions per dur a terme activitats de lleure amb infants i joves. Un bon recurs per quan s’apropen els casals, colònies i campaments d’estiu.

L’Anem preparats conté informacions i consells per mantenir la qualitat de les activitats d’educació en lleure i per preservar la seguretat i la integritat física de les persones participants, així com el respecte al medi ambient.

En l’edició d’enguany hi podem trobar la regulació de les activitats d’educació en lleure en les quals hi participen menors de 18 anys; altres normatives com el conveni col·lectiu de treball per al sector del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya o els drets d’imatge; un recull de normes i consells per la prevenció, salut i seguretat davant dels riscos que poden portar a situacions d’emergència; indicacions i aspectes a tenir en compte per organitzar activitats en el medi ambient natural i rural, i un directori de telèfons i adreces d’interès.

De totes maneres, aquesta guia no es pot considerar un text normatiu ni pretén substituir les orientacions en qüestions de salut i seguretat que facin els professionals degudament acreditats. En el mateix document s’especifica que en els casos d’emergència sempre s’han de seguir les indicacions dels agents rurals, dels mossos d’esquadra, dels agents de protecció civil, del personal sanitari, dels bombers o d’altres agents de l’autoritat.

Afegeix un comentari nou