Àmbit de la notícia
Comunitari

Apadrina un calidoscopi per ajudar a millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Marta Catena
  • L'exposició 'Calidoscopi' està al Mercat Municipal de Castellar del Vallès, disponible fins al 28 de maig, on es pot gaudir dels mobles per apadrinar.
    L'exposició 'Calidoscopi' està al Mercat Municipal de Castellar del Vallès, disponible fins al 28 de maig, on es pot gaudir dels mobles per apadrinar. Font: Fundació CIPO
  • L'objectiu principal d'apadrinar un calidoscopi és recaptar fons per a copagar recursos per a les usuàries de la Fundació CIPO.
    L'objectiu principal d'apadrinar un calidoscopi és recaptar fons per a copagar recursos per a les usuàries de la Fundació CIPO. Font: Fundació CIPO
  • Qualsevol persona, entitat o empresa pot contribuir amb l’aportació econòmica que cregui necessària, ja sigui parcial o completa.
    Qualsevol persona, entitat o empresa pot contribuir amb l’aportació econòmica que cregui necessària, ja sigui parcial o completa. Font: Fundació CIPO

L’objectiu del programa de captació de fons és poder proporcionar a les usuàries de la Fundació CIPO més recursos per facilitar el seu dia a dia.

Una col·lecció de vint-i-quatre mobles pertanyents a l’exposició ‘Calidoscopi’, de Joan Serra, de l’Art del Vidrall, i Alfons Llobet, de l’Obrador, són les peces que ja estan disponibles per apadrinar. Una mostra que fa vint-i-vuit anys que circula i, per aquest final de projecte, han decidit cedir-la a una entitat social de la ciutat de Sabadell per tal d’ajudar les usuàries que es troben en situació de vulnerabilitat.

La Fundació CIPO és qui ha agafat el relleu i ja ha engegat un nou programa de captació de fons, coincidint amb la inauguració de l’exposició al Mercat Municipal de Castellar del Vallès, activa fins al 28 de maig.

L’objectiu principal és que les famílies i les usuàries de la fundació puguin accedir més fàcilment a recursos com audiòfons, ulleres, ortodòncia i ortopèdia: “Sabem que hi ha famílies d’usuaries nostres que tenen dificultats per poder afrontar costos. Són necessitats reals”, explica Joan Madaula, director de la Fundació CIPO.

Amb les ajudes econòmiques de l’apadrinament de mobles, es podrà fer front al copagament d’aquest tipus d’articles, imprescindibles per l’ajuda i la millora de la qualitat de vida de les usuàries.

Apadrinar un calidoscopi

El procés d’apadrinament d’un moble és molt senzill: primer de tot, aquests es poden visitar a l’actual exposició o consultar tots els detalls a través del lloc web de l'entitat. Qualsevol persona, entitat o empresa pot contribuir amb l’aportació econòmica que cregui necessària, ja sigui parcial o completa, en el procés d’apadrinament del moble.

“Els imports o valors simbòlics que tenen els mobles estan a la nostra pàgina web. De moment, una empresa ha fet el pagament del valor íntegre d'un moble i ja n’és padrina”, exposa Madaula. En aquest cas, el següent pas a seguir és decidir quina entitat de la ciutat se’n farà beneficiària, ja que les apadrinadores, com que no necessiten el calidoscopi, el poden donar on creguin necessari.

Segons expressen des de la Fundació CIPO, hi ha dues figures en aquesta campanya de recaptació de fons: la que apadrina i la receptora definitiva del moble. Hi ha altres entitats de Sabadell interessades a exposar-los a les seves instal·lacions, que poden ser escollides com a beneficiàries.

L’exposició ‘Calidoscopi’

El Mercat Municipal de Castellar del Vallès acull la mostra de mobles i calidoscopis fins al 28 de maig, una exposició interactiva on es pot jugar, manipular i descobrir els aparells, manipulant els tubs i creant imatges originals. Del total de vint-i-quatre mobles, n’hi ha quinze d’exposats, que contenen periscopis gegants i calidoscopis de diferents formes, mides i colors.

“Jo crec que l'exposició captiva a qualsevol edat, encara que estigui encarada cap a infants, perquè els dibuixos, les formes i la part sensorial és per a totes les edats”, detalla Joan Madaula en explicar que l’exposició està destinada, especialment, a infants de tres a dotze anys.

“Ens posem aquest any i mig que queda com a termini per poder trobar adjudicataris i padrins per a tota l’exposició”, explica el president de la Fundació CIPO que afirma que l’exposició continuarà activa a la ciutat de Sabadell, com a mínim, a dos espais diferents més.

Inicialment, la selecció de calidoscopis era de l’entitat sabadellenca Ningú Sense Sostre, destinada a atendre persones sense llar, però a causa de la pandèmia no van poder donar l’impuls que necessitava aquesta etapa. Per tant, els mobles han estat una donació d’aquesta entitat cap a la Fundació CIPO, qui compartirà una part dels beneficis amb Ningú Sense Sostre.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari