Aprovat el protocol per prevenir la Covid-19 durant el curs en l’àmbit de l'educació en el lleure

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
https://crajbcn.cat/mesures-per-a-lorganitzacio-dactivitats-de-lleure-educatiu-durant-el-curs-2020-2021 Font: AEiG Cal Met
https://crajbcn.cat/mesures-per-a-lorganitzacio-dactivitats-de-lleure-educatiu-durant-el-curs-2020-2021 Font: AEiG Cal Met

Aprovat el protocol per prevenir la Covid-19 durant el curs en l’àmbit de l'educació en el lleure

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El document estableix les pautes a seguir per realitzar les activitats de manera segura. Suposa una continuació dels protocols de l’estiu però incorpora canvis.

Es tracta del document "Criteris a aplicar per a prevenir la padèmia per Covid-19 en l'àmbit de les activitats de lleure durant el curs 2020/2021" que ha publicat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies després de l'aprovació del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). Conté els protocols a seguir, en relació a la covid-19, en l'àmbit de l'educació en el lleure de cara a aquest curs 2020-2021.

Des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya afirmen que "les activitats d'educació en el lleure en què participen persones menors de 18 anys són una eina educativa de primer ordre i una gran oportunitat perquè nens, nenes i adolescents gaudeixin d’un lleure de qualitat amb transmissió de valors positius que els ajuden a crèixer. El seu valor educatiu i social fa que sigui molt convenient poder realitzar-les al llarg de tot l'any".

L'educació en el lleure té dos grans vessants, les activitats d'estiu i les activitats que es realitzen durant el curs escolar. I el seu important valor educatiu i la seva utilitat social fan que sigui molt necessari poer realitzar-les durant tot el curs i no només durant els mesos d'estiu.

En aquest sentit, comenten que "l'actual situació de pandèmia ens obliga a adoptar una sèrie de mesures excepcionals per garantir que les activitats de lleure continuïn sent segures més enllà de l'estiu, per la qual cosa la Direcció General de Joventut estableix en un document les pautes que han de permetre aconseguir-ho".

El document dona continuïtat als protocols de l’estiu però incorporant canvis, com ara la modificació del model de declaració de responsable (que s'haurà d’emplenar de nou); el fet que es puguin formar grups estables petits sense fixar el nombre de persones, per tal d'adaptar-se a cada entitat; l'obligatorietat de portar mascareta pels infants majors de 6 anys i la permisivitat de reunions i assemblees de preparació de les activitats.

En qualsevol cas, segons avisen des de les institucions, "les mesures de prevenció establertes s’aniran adaptant a les resolucions, instruccions i criteris que acordin les autoritats en relació amb la situació epidemiològica territorial".

Afegeix un comentari nou