Aquest dissabte, jugueu!
Comparteix
El 28 de maig se celebra el Dia del Joc. Sumeu-vos-hi organitzant una activitat o a través de les xarxes socials.
Un any més, el dia 28 de maig se celebra el Dia Internacional del Joc. I com se celebra? Doncs organitzant jocs: a l'aire lliure, a cases, escoles, biblioteques, esplais, ludoteques, entitats, empreses... a tot arreu on hi hagi gent amb ganes de jugar i recordar que el joc és un dret dels infants i una necessitat al llarg de tota la vida, un indicador de salut física i mental, i un gran estimulador de la creativitat.
Sumeu-vos-hi
Si la vostra entitat es vol sumar a celebrar el Dia del Joc, és molt fàcil: podeu organitzar una partida a un joc de taula o de cartes… Si sou més agosarats, sortiu al carrer a jugar amb els socis, voluntaris de la vostra entitat, companys de feina o usuaris del centre: a la pilota, a saltar a la corda, a carreres de sacs, baldufes, guerres de globus d’agua… i si voleu en aquest web trobareu un munt d'idees més.
Si teniu previst organitzar alguna activitat juganera inscriviu-la a l'Agenda del Dia del Joc!
A les xarxes socials
També podeu participar en el Dia del Joc a les xarxes socials, tant a títol personal com a través de la vostra entitat: Sumeu-vos a l'acció #ActitudLúdica i fotografieu tot allò que, al vostre voltant, tengui una espurna d'actitud lúdica. Que què vol dir això de l'actitud lúdica? Doncs es tracta de posar-vos les ulleres transformadores per veure la vida com si fos un joc. Activant l’actitud lúdica qualsevol activitat es pot convertir en un joc de la mateixa manera que un nen és capaç de convertir qualsevol objecte en una joguina.
Com és que jugar és tan important?
Jugar és un dret de la infància, recollit en la Declaració dels Drets de l'Infant de les Nacions Unides de 1989, fonamentalment, perquè la vida dels infants no es pot concebre sense joc. Jugar és l'activitat principal de la infància i respon a la necessitat humana de mirar, tocar, tafanejar, experimentar, inventar, imaginar, comunicar, crear, somiar ... És un impuls primari que ens empeny des de petits a explorar i estimar el món que ens envolta, possibilitant un creixement sa i harmoniós del cos, la intel·ligència, l'afectivitat, la creativitat i la sociabilitat.
Així doncs, jugar és un dret per als infants, però... i per als que ja hem crescut? Per als adults, jugar és un indicador de salut física i mental, i estimula la capacitat de gaudir de la vida i el moment, obrir la ment a la creativitat, i el cor al misteri i la bellesa... Qui es podria imaginar un món sense joc? Si voleu més arguments o idees, els trobareu a jugaresundret.org
Afegeix un nou comentari