Els desitjos de les entitats de lleure educatiu per al 2020

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Desitjos pel 2020 des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Desitjos pel 2020 des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Els desitjos de les entitats de lleure educatiu per al 2020

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Hem parlat amb algunes de les entitats d'educació en el lleure del país per saber què esperen de l'any vinent.

​ I això és el què ens han dit:

Acció Escolta: "Al 2020 volem que la societat en la que vivim hagi esdevingut més lliure i més justa, que es deixin de coaecir les llibertats i drets civils i socials dels individus amb qui convivim. Que les nenes al cau tinguin espais més segurs i puguin desenvolupar-se i expressar-se amb total llibertat. Que hi hagi més consciència i treball cooperatiu per tal d'assolir un entorn més sostenible. També volem que tots els agrupaments tinguin eines per a poder desenvolupar la seva feina diària, que hi hagi més reconeixement del lleure educatiu i formacions de qualitat per les i els caps. Així com poder garantir que tots els infants poder anar a les activitats diàries de l'agrupament si ho volen".

Escoltes Catalans: "Des d’Escoltes Catalans, aquest 2020 volem seguir educant infants i joves per seguir transformant-nos i transformar la societat. Construint un lleure educatiu basat en la laïcitat, la coeducació, la catalanitat, la participació social, la solidaritat, el compromís, la visió crítica i la responsabilitat".

Esplais Catalans (ESPLAC): "Per aquest 2020 desitgem que es reconegui l'associacionisme educatiu com un agent educatiu real i que no es perdi el model d'esplai voluntari. També ens agradaria que l'esplai fos un espai per totes i que anar-hi sigui un dret i no pas un privilegi. A més, desitgem un esplai on les monitores tinguem més temps per educar i menys per a la gestió burocràtica, així com un esplai on disposem de locals dignes on fer activitat. I, per suposat, que la roda del relleu no s'aturi!".

Fundesplai: "Des de Fundesplai desitgem que en aquest 2020 avancem cap a un món millor, on els infants, els joves i les famílies siguin més feliços. On es respectin els drets humans i la igualtat d’oportunitats per a tothom. Que avancem cap a una ciutadania global, on la diversitat ens enriqueixi. En aquest sentit, intentarem posar el nostre gra de sorra a través de la proposta educativa NuSOS amb la que treballarem el tema de les migracions i el refugi amb 104.000 infants i joves de les escoles i esplais on som presents".

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya: “Som conscients que vivim en un moment de crisis mundial, la situació d’emergència climàtica, la violència de gènere, en són dos clars exemples. Per això, des de Minyons Escoltes i Guies desitgem que la situació reverteixi aquest any 2020. També esperem que aquest 2020 sigui un any on els infants i joves puguem seguir educant-nos a partir de la consciència crítica per crear ciutadania compromesa”.

Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC): “Des del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés us volem desitjar un molt Bon Nadal i un Feliç Any Nou. Que aquest dies siguin plens de llum, joia i amor, envoltats d'aquelles persones que estimeu i que us estimen. Que aquest proper 2020 assolim noves fites que ens permetin fer les coses cada dia millor, millorant la qualitat de les nostres activitats i fent-les més accessibles a tots els infants. Proposem-nos mantenir durant tot l’any, en les nostres activitats, l’alegria, la il•lusió i la màgia del Nadal. Fem que Nadal sigui tot l’any, un temps de senzillesa, de gratitud, de solidaritat, d’esperit de servei i d’entrega”.

Afegeix un comentari nou