Un Nadal ple d'activitats solidàries a Montcada i Reixac

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
La Fira de Nadal compta amb una bola gegant on s'explicaran contes pels infants. Font: La Veu de Montcada
La Fira de Nadal compta amb una bola gegant on s'explicaran contes pels infants. Font: La Veu de Montcada.
Una quarantena de paradetes participaran a la Fira de Nadal.  Font: La Veu de Montcada
Una quarantena de paradetes participaran a la Fira de Nadal. Font: La Veu de Montcada.
Els comerços podran participar al concurs d'aparadors Font: La Veu de Montcada
Els comerços podran participar al concurs d'aparadors. Font: La Veu de Montcada.

Un Nadal ple d'activitats solidàries a Montcada i Reixac

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

Montcada i Reixac té preparades una seixantena d’activitats nadalenques per gaudir de les festes amb les entitats del municipi.

Propostes més tradicionals com la Cavalcada de Reis, concerts, pessebres o campanyes solidàries, partits amistosos i tallers infantils formen part del programa de Nadal de la ciutat del Vallès Occidental.

Montcada i Reixac, amb la Marató de TV3

L’acte més destacat del municipi és la nova edició del festival solidari, que organitzen l’Ajuntament de Montcada i Reixac i La Unió de Mas Rampinyo amb motiu de la Marató de TV3. Al Teatre Municipal actuaran 10 entitats locals dividides en dues sessions, a les 10.30 h i a les 12.30 h el 15 de desembre.

Al primer torn, hi participaran l’Aula de Música de l’Ajuntament de Montcada, l’Escola de Dansa ‘Eva Nieto’, el Casal Cívic ‘Salvador Allende’, el club ‘Endansa’ i l’escola ‘Dale que voy’. Al segon, hi prenen part la cantant Emma Altadill, el Club Gimnàstic ‘La Unió’, i les escoles de ball ‘Jym’s’, ‘Cirqs’ i ‘Grisdance’.

Les entrades es poden adquirir al lloc web de l’Auditori Municipal o una hora abans de l’espectacle. El preu són 5 euros i aniran íntegrament destinats a la Marató.

Esport i solidaritat

La Unió de Bàsquet de Montcada i Reixac (UB MiR) amb l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i el Futbol Base Montcada han organitzat la campanya solidària ‘Fes-li una cistella al càncer, regalant una joguina’. Es podran fer donacions de joguines noves fins al divendres 20 de desembre i els beneficis aniran destinats a infants malalts de càncer.

Com a data excepcional, el 28 de desembre, es disputarà un partit amistós al pavelló Miquel Poblet i també es podran fer donacions. A la mitja part, es farà un concurs de triples i es regalaran 10 samarretes. A més, se sortejarà un val de 50 euros per al restaurant Capità-Port de Ginesta a Castelldefels.

Els més petits seran els protagonistes quan el rei Baltasar aparegui al partit i puguin lliurar-li la carta als Reis. El FB Montcada, per la seva part, recollirà regals als tornejos del dia 28 de desembre.

La Fira de Nadal, plena d'activitats

Els dies 14 i 15 de desembre, el Carrer Major i la plaça de l’Església, acolliran la venda d’articles nadalencs per ambientar la ciutat. Artesania, tallers infantils, un cagatió, inflables i una bola de Nadal gegant seran els encarregats de portar la màgia al municipi, que es podrà gaudir de 10 a 20 h ambdós dies.

Una quarantena de paradetes de la Regidoria de Comerç i de les entitats de comerç participen en la Fira. Hi ha moltes activitats preparades, sobretot per als més petits. Dissabte estan preparats els inflables, els tallers infantils i la bola de Nadal, dins la qual s’explicaran contes nadalencs. A la tarda, serà el torn del cagatió i de més tallers infantils. El Diumenge està carregat de tallers infantils i la bola de Nadal. A més, l’entitat Lucina ha organitzat un espai de joc per a infants d’entre 0 i 5 anys.

Tanmateix, la Fira també compta amb iniciatives solidàries. El menjador social El Caliu organitza una recollida d’aliments i rebrà el suport d’Amics de Reixac, que aprofitaran per divulgar les seves activitats.

El dia 20 de desembre serà un dia especial perquè el Pare Noel visitarà el Carrer Major i la Rambla dels Països Catalans. Durant totes les festes, el Carrer Major anirà acompanyat d’un fil musical per ambientar.

Per un Nadal inclusiu

L'Ajuntament i l'associació Oratge han preparat 'Nadals per a tu', un seguit d'activitats en un espai d'oci per a persones a partir de 16 anys amb discapacitat. Es faran activitats lúdiques i es treballarà l'autogestió del temps, l'autonomia i la inclusió. El Casal estarà obert de 10.30 a 14 h i la inscripció és gratuïta.

El Concurs d’Aparadors de la Cambra de Comerç

La Cambra de Comerç, per la seva banda, celebra la 50a edició del Concurs d’Aparadors. Montcada Centre Comerç (MCC) també ha posat en marxa una nova campanya de Nadal per promoure les vendes als establiments de la ciutat durant les festes.

L’MCC sortejarà entre la clientela 3 cistelles de Nadal, per valor de 700 euros cadascuna. Les cistelles estan exposades al Carrer Major número 11 i, per guanyar-les, s'han d'omplir les butlletes als establiments associats.

L’entitat també ha posat en marxa un concurs d’aparadors de Nadal entre els comerços. Aquests poden guanyar un premi de 100 euros per cada categoria, com per exemple, “el més original” o “el més sostenible”. Seran els clients qui jutgin els comerços fins al 27 de desembre a través d’un procés de votació, emplenant una butlleta.

Regals per als més menuts

A més, arriba la novena edició de 'Regala il·lusions', una campanya de l'Ajuntament i les entitats del municipi en què els infants en entorns econòmicament vulnerables rebran regals de Nadal. La iniciativa ajuda a una mitjana de 350 famílies i, un any més, posa el focus en un joc inclusiu, que no entén de gènere. Per col·laborar-hi es pot donar material escolar, llibres, joguines noves, fent donacions econòmiques o comprant el bolígraf solidari amb motius nadalencs als establiments associats.

A més, fins a Reis, elements del mobiliari urbà de Montcada i Reixac mostraran una campanya especial de Nadal per ambientar el municipi durant les festes.

Afegeix un comentari nou