Cures amb alegria a la nova cooperativa Ca l’Abril

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
Els integrants de Ca l'Abril en una reunió Font: Ca l'Abril
Els voluntaris de Ca l'Abril, una cooperativa de cures. Font: Ca l'Abril
Ca l'Abril vetlla per l'autonomia de les persones Font: Ca l'Abril
Ca l'Abril vetlla per l'autonomia de les persones. Font: Ca l'Abril
L'equip de Ca l'Abril dignifica la feina de les cuidadores Font: Ca l'Abril
L'equip de Ca l'Abril dignifica la feina de les cuidadores. Font: Ca l'Abril

Cures amb alegria a la nova cooperativa Ca l’Abril

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

Ca l’Abril és una cooperativa que ofereix atenció domiciliària integral i assistència personal. Volen potenciar la independència i la dignitat de les persones que necessiten cures.

Ca l’Abril aposta per posicionar les cures al centre de la vida, ajudant a potenciar l’autonomia de les persones perquè se sentin acompanyades i siguin independents en totes les fases de la vida. "El nostre valor número 1 és l'autonomia de les persones, que puguin fer les seves coses i comptar sempre amb la nostra ajuda, però que la persona ho pugui fer sola", assegura la presidenta del projecte, Wendy Lopez.

La cooperativa ha aconseguit dignificar el sector de les cures ressaltant la tasca de les cuidadores i visibilitzant la seva feina, sovint menystinguda. El seu objectiu és crear un clima de confiança i proximitat dins de cada llar, per això es basen en l’optimisme i l’acompanyament respectuós. "El projecte neix de la necessitat de veure les persones grans, que se senten soles i no tenen ningú que les cuidi", explica Lopez.

De les diferents etapes de la vida i de l'abril, mes en què van néixer, surt el seu lema: "totes les etapes de la vida tenen part de primavera". Segons la Wendy, "l'abril és el mes de les flors, que transmeten alegria, i és això el que volem transmetre a les persones grans".

Reivindiquen els criteris de l’economia social i solidària, promovent la universalitat, la dignificació i la sostenibilitat. Asseguren que no només volen cobrir les necessitats bàsiques, sinó també "omplir les llars d’alegria i benestar", perquè intenten no caure en la solitud ni en la decrepitud.

Ca l’Abril està formada per 12 professionals que proporcionen companyia. Donen suport en la mobilització dins la llar, en higiene, fan seguiment de la medicació, control de l’alimentació o neteja de la llar, entre altres serveis. A més, aposten per l’acompanyament en la diversitat funcional i les tasques d’inclusió en la comunitat. El seu servei a domicili per a persones i famílies està obert les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

El projecte neix d’En prenem Cura, un programa d’emprenedoria social i col·lectiva en l’àmbit de l’economia de les cures. Amb el suport de Barcelona Activa i Pla de Barris, han iniciat aquesta nova cooperativa. Les acompanyen, a més, des de LabCoop, una cooperativa de segon grau sense ànim de lucre que es dedica a impulsar projectes que transformen la realitat i resolen necessitats de manera innovadora.

Afegeix un comentari nou