Casals d’estiu i recerca per a tota la infància

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Els tallers estaran liderats per estudiants de la UAB amb experiència en aquest tipus d’activitats. Font: FAS
Els tallers estaran liderats per estudiants de la UAB amb experiència en aquest tipus d’activitats. Font: FAS

Casals d’estiu i recerca per a tota la infància

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La FAS engega un programa perquè infants d’entre 10 i 12 anys en risc d’exclusió puguin gaudir aquest estiu d’entorns d’aprenentatge que els serveixen de preparació per al curs vinent.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) posa en marxa la iniciativa ‘Casals d’estiu i recerca per a tots els infants’ que pretén recaptar fons per garantir que tots els nens i nenes d’entre 10 i 12 anys puguin gaudir enguany d’uns casals d’estiu innovadors.

L’entitat posa les activitats del CROMA 2.0 a l’abast dels casals d’estiu organitzats per entitats i municipis propers a Bellaterra que així ho desitgin. L’objectiu és que la infància amb menys recursos econòmics, afectada encara més per la crisi sanitària, pugui gaudir aquest estiu d’entorns d’aprenentatge i d’activitats que els serveixin de reforç per preparar el curs vinent.

El programa ofereix dos tallers que tindran lloc als casals d’estiu participants i que estaran liderats per estudiants de la UAB amb experiència en aquest tipus d’activitats. En aquestes activitats, els nens i nenes es posaran en la pell dels investigadors/es per resoldre un repte i assolir competències i aprenentatges de manera lúdica.

Per una banda, ‘El robot de les emocions’, dissenyat pel Centre de Recerca per a l’Educació Científica (CRECIM) i l'Institut de Neurociències (INc), on es treballaran els mecanismes i recursos que utilitzen els éssers vius per expressar emocions.

El segon, creat per l'Escola de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), porta per nom ‘Com és l’espai públic del nostre barri o ciutat?’ i fa una aproximació als elements que conformen l’espai públic.

La FAS organitza el programa CROMA des de fa deu anys, per promoure l’equitat i la igualtat d’oportunitats i reforçar processos de vinculació escolar que afavoreixen la continuïtat educativa dels infants en risc d’exclusió social. La versió 2.0 busca despertar l’interès per l’aprenentatge dels nens i nenes, alhora que impulsa l’adquisició de noves competències.

Campanyes de micromecenatge de la UAB

El programa de la FAS s’emmarca dins de les campanyes de micromecenatge impulsades per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per fer front als efectes socials i sanitaris derivats de la Covid-19.

Les altres dues campanyes que engega la UAB són 'Ajuda’ns a desenvolupar una vacuna contra el SARS-COV-2', que busca desenvolupar una vacuna per a la Covid-19 i Makers del Vallès contra la COVID-19 per a la fabricació de material de protecció per al personal sanitari i de centres socials.

Com puc fer un donatiu

Aquelles persones que estiguin interessades a fer un donatiu poden fer-ho a través d’aquesta pàgina web. Per a més informació o altres tipus de col·laboracions, poden enviar un correu electrònic a fas.croma@uab.cat.

Afegeix un comentari nou