Centenars de persones reclamen suport públic al cohabitatge a Barcelona

Colectic
Manifestació per l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús. Font: XES (Xarxa d'Economia Solidària)
Manifestació per l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús. Font: XES (Xarxa d'Economia Solidària)
Fòrum per a l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús 2022. Font: XES (Xarxa d'Economia Solidària)
Fòrum per a l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús 2022. Font: XES (Xarxa d'Economia Solidària)

Centenars de persones reclamen suport públic al cohabitatge a Barcelona

Colectic

Resum: 

La manifestació s'emmarca en el primer Fòrum per a l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús en el qual s'ha signat un manifest per la col·laboració público-cooperativa.

400 persones han reclamat suport públic a l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús als carrers de Barcelona en el marc del primer Fòrum per a l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús celebrat aquest 25, 26 i 27 de novembre al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra sota el lema 'La via cooperativa pel dret a l'habitatge' que ha comptat amb 500 persones assistents.

Organitzat per la sectorial d'habitatge cooperatiu de la XES (Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya), Habicoop (la Federació de Cooperatives d'habitatge de Catalunya) i el Grup d'Habitatge de REAS Xarxa de Xarxes d'Economia Alternativa i Solidària, amb suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, les jornades han consistit en tallers, xerrades i debats per conèixer experiències i abordar reptes.

El Fòrum es va inaugurar un dia abans al Palau Robert amb una taula rodona que va comptar amb la participació de Carme Arcarazo, del Sindicat de Llogateres de Catalunya; Martiza Buitrago, de Coop57; Carme Trilla, presidenta de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona; Lucía Martín, Regidora d’habitatge i rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona; i Doris González, Secretària Executiva de Condominis del Ministeri d'Habitatge i Urbanisme de Xile.

Durant la primera jornada hi han participat representants de l’Ajuntament de Barcelona, el departament d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de l’habitatge i la Direcció General d’Economia Social del Ministeri de Treball.

La segona i la tercera han concentrat sessions tècniques al voltant de temes com el finançament amb representants de Coop57 o Fiare, i com les cures, amb exemples com La Renegà o La Morada.

Un manifest de suport a la col·laboració público-cooperativa

A la trobada, s'ha signat la Declaració de Barcelona, liderada per l'alcaldessa Ada Colau i el conseller de territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez. Entitats i administracions de tot l'Estat han signat un manifest de suport a la col·laboració público-cooperativa.

La declaració recull una sèrie de mesures a impulsar com ara desenvolupar polítiques públiques específiques per al cooperativisme en cessió d’ús, impulsar modificacions legals per blindar el model de manera permanent o cedir sòl i patrimoni públic i impulsar la captació de sòl i patrimoni.

Afegeix un comentari nou