Comencen les inscripcions a caus i esplais

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Comencen les inscripcions a caus i esplais

Resum: 

Les entitats d’educació en el lleure han iniciat el període d’inscripcions a les activitats que desenvolupen durant el curs escolar.

A Catalunya hi ha censats 520 esplais i 221 agrupaments escoltes que ofereixen activitats durant tot l’any. Hi participen més de 51.000 infants i joves i més de 10.000 monitors/es. Caus i esplais fan, generalment, trobades cada dissabte a la tarda i una o dues excursions de cap de setmana al trimestre.

L’educació en el lleure és una eina de creixement personal i de transmissió de valors. També és molt sovint un primer pas per a la futura incorporació al teixit associatiu juvenil, al món del voluntariat i al compromís social en general.

La inscripció al cau i a l'esplai implica una assistència regular a les activitats (és a dir, anar-hi cada dissabte i a les excursions que es programin). La seva metodologia educativa i projecte pedagògic preveuen una participació continuada dels infants, en el marc d'un grup fix de companys/es i de monitor/es o caps durant tot el curs.

La Direcció General de Joventut promou la participació d’infants i joves a les activitats dels agrupaments escoltes i dels centres d’esplai a través de la campanya "Vine al cau, vine a l'esplai", amb un web que conté un cercador d’entitats de lleure.

Afegeix un comentari nou