Compartim taula?

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Compartim taula?

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Destinada a cobrir les necessitats alimentàries de 1.000 persones grans al dia, la campanya “Compartint taula”, vol distribuir més de 260.000 àpats gratuïts arreu de Catalunya a través de residències i centres de dia adscrits al ACRA. És una iniciativa impulsada des del Departament de Benestar i Família en col·laboració amb diferents entitats privades.

Compartir taula és una campanya amb l’objectiu de proporcionar a les persones grans que tenen dificultats econòmiques, o amb problemes socials, un àpat gratuït al dia. Es calcula que d’aquesta manera es podrà ajudar a un miler de persones al dia a les que s’arribarà a través dels menjadors de residències i centres de dia adscrits a l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA). En total més de 260.000 àpats que es distribuiran arreu d’un centenar de centres distribuïts pel territori durant el 2013.

Es calcula que arreu de Catalunya hi ha més de 60.000 persones grans que reben ajuts per al manteniment de les despeses de la llar i prestacions assistencials. Més de 30.000 persones són beneficiaries de les pensiona no contributives per jubilació, més de 18.000 reben prestacions complementàries per pensionistes i més 120.000 majors de 65 anys reben prestacions i serveis a través de la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Aquest és un projecte impulsat per Benestar Social i Família i l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya. Un exemple de col·laboració publico-privada exemplar, tal i com va destacar la Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté en la presentació de la campanya que va considerar essencial per preservar el teixit social “sense el qual el nostre estat del benestar no hauria estat possible”.

Afegeix un comentari nou