Compartir un sopar, la millor eina antiracista

Compartir un sopar, la millor eina antiracista

Resum: 

Sopa amb els teus veïns d'altres orígens i supera els prejudicis. Aquesta és la proposta que fa SOS Racisme amb el projecte "La Família del Costat".

"Volem fer possible que totes les persones que compartim barri puguem compartir també taula i estovalles, menjar i converses, receptes i històries". Amb aquesta motivació SOS Racisme engega la iniciativa La Família del Costat, que s'emmarca en l'Any de la Família i compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest projecte conviden veïns i veïnes dels barris de Barcelona a asseure's a dinar o sopar junts i juntes. Es volen crear oportunitats i espais de relació veïnal que a través del diàleg facilitin el coneixement mutu i desmuntin els estereotips i prejudicis que dificulten la convivència.

Aquesta iniciativa es desenvoluparà a diferents districtes de la ciutat de Barcelona, començant per Horta-Guinardó. Així, el 29 i 30 de novembre s'organitzaran dinars i sopars als barris de Can Baró, El Carmel, Horta i Sant Genís.

Hi ha tres maneres de participar als àpats: Sent amfitrió/ona, visitant o dinamitzador/a. La persona acompanyant o dinamitzadora s'encarregarà de fer les presentacions i ajudarà a establir un primer vincle entre les famílies. A més, animen als participants a compartir les seves receptes i a aportar fotografies a l'àlbum del projecte.

SOS Racisme vol, així, transformar Barcelona de "ciutat diversa" a "ciutat intercultural". La diferència radica en la interacció entre les persones. Una ciutat intercultural no es limita a reconèixer la diversitat cultural, sinó que genera espais de trobada i aposta per la vida en comú.

Comentaris

Fantàstica iniciativa! Arribarà a fora de Barcelona?

miro a veure com m'hi puc apuntar! :)

Hola Mercè! S'ha fet a Hortá-Guinardó i la idea és portar-la a altres districtes l'any vinent. Fora de Barcelona no crec que estigui contemplat, ara com ara.

Afegeix un comentari nou