Concert solidari pels 20 anys de l'Associació per a Joves TEB

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Concert solidari pels 20 anys de l'Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'Associació per a Joves TEB celebra el seu 20è aniversari amb un concert solidari, que tindrà lloc el proper 29 de setembre a l'Ateneu Popular de Nou Barris. El cartell inclou destacats noms de la cultura urbana, com La Kinky Dub Machine, Eddine Saïd o Dlux.

El TEB treballa des de fa 20 anys promovent la inserció social i laboral a través de les noves tecnologies al barri barceloní del Raval, amb l'objectiu de garantir un accés igualitari a les TIC i trencar l'escletxa digital. Ràdio i vídeo comunitaris, enregistrament de maquetes musicals, suport tècnic per a entitats socials, cursos d'alfabetització digital... són algunes de les tasques que realitza.

Per celebrar el seu vintè aniversari organitza un concert solidari el 29 de setembre i una jornada el 27 d'octubre, al Casal de Barri Folch i Torres, amb xerrades, tallers i exposicions de fotografia i audiovisuals, entre altres.

El concert del dissabte 29 de setembre comptarà amb les actuacions de reconeguts artistes de l'escena urbana com La Kinky Dub Machine, Eddine Saïd, Dlux, Mr. Sutra, Demo & DjSwet, De Kalle, Drako & Evy, Efrén y Suko con Dj Switch i Mateolika. També se sumen al cartell els joves vinculats a l'entitat a través del "Projecte de Break i Maquetes Hip Hop". Tots els artistes que participen al concert ho faran de manera desinteressada.

Les entrades es poden aconseguir fent una aportació solidària mínima de 6 euros a l'Associació per a Joves TEB i la Fundació TEB – Treball Social amb les TIC. Les donacions encara estan obertes i es poden fer per Internet al lloc web de l'entitat, amb un ingrés al número de compte 2100 3286 48 2200126088 o físicament al local de l'associació (C/ dels Salvador, 6 baixos). També es podran fer el mateix dia del concert a l'Ateneu Popular 9Barris. L'aforament està limitat a 600 persones, llavors, si hi vols participar afanya-t'hi!

A més, s'obrirà una "fila zero" per aquells que vulguin fer un donatiu i no ens puguin acompanyar el dia del concert.

La recaptació de l'esdeveniment es destinarà de forma íntegra al "Projecte de Break i Maquetes Hip Hop" basat en la creació de produccions musicals dels joves de l'entitat.

Si t'agrada aquesta iniciativa pots ajudar fent-ne difusió a la xarxa amb l'etiqueta #20anysTeb i fent M'agrada a la pàgina del Facebook VintTeb aniversari. Si tens intenció d'anar al concert, uneix-te a l'esdeveniment al Facebook!

Una mica d'història

L'Associació per a Joves TEB és una entitat sense ànim de lucre que arrenca la seva activitat al 1992 com a iniciativa d'un grup d'educadors/ores que van detectar una absència d'oferta educativa extraescolar per als joves del barri del Raval.

El 1995 el projecte ja disposava d'un espai físic i amb l'arribada de material informàtic a l'entitat, les TIC es van convertir en l'eina principal i transversal de la seva tasca. A partir de 1996, el TEB posa a disposició dels joves del Raval l'accés gratuït i la formació en noves tecnologies com a mecanisme de lluita contra la fractura digital. Projectes com "Intebnet" o "Edunet" van ajudar a consolidar el projecte i el van obrir a tots els veïns/es i entitats del barri.

El 1999, la Generalitat de Catalunya es va inspirar en el model del TEB per crear Òmnia, una xarxa de centres que afavoreix l'accés a les noves tecnologies i que s'ubiquen a territoris amb dèficits socials, culturals i econòmics. La Xarxa Òmnia compta, a dia d'avui, amb més d'un centenar de centres a Catalunya.

Dues dècades després del seu naixement, el TEB no només continua promovent la iniciativa, autoorganització i autonomia dels joves i la seva implicació amb el barri del Raval, sinó que també desenvolupa la seva filosofia amb el treball amb dones, immigrants, persones amb discapacitat i altres col·lectius.

Afegeix un comentari nou