Constituïda l'Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: Parlament de Catalunya
Constituïda l'Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya de la catorzena legislatura. Font: Parlament de Catalunya
 Font: Parlament de Catalunya
Plenari de l'assemblea de l'ANPEC. Font: Parlament de Catalunya
 Font: Parlament de Catalunya
D'esquerra a dreta, la vicepresidenta de la FCEG, Maria Vilàs, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el presiedent de la Generalitat, Pere Aragonès. Font: Parlament de Catalunya

Constituïda l'Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L'associació està formada per membres del Parlament que provenen del moviment escolta i guia, amb Pau Morales com a president.

L'Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC) ha celebrat una assemblea per constituir l'associació de la catorzena legislatura, on hi han participat membres del Parlament de Catalunya de diferents formacions polítiques, així com el president de la Generalitat, Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

En l'acte també hi han assistit representants de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), formada per les tres associacions escoltes i guies de Catalunya: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Des de la FCEG s'ha posat de manifest el valor de l'ANPEC per poder traslladar al Parlament qüestions relacionades amb la infància, la joventut i l'associacionisme educatiu de base voluntària.

Algunes de les iniciatives cabdals per al moviment escolta i guia mencionades per en l'assemblea són, d'una banda, aprovar una llei de reconeixement de l'escoltisme i guiatge català. L'objectiu d'aquesta llei és enfortir el moviment tot augmentant la seva projecció internacional. D'altra banda, l'aprovació la llei de foment de l'associacionisme per tal de donar suport a la tasca del lleure educatiu de base voluntària.

Borràs, presidenta d'honor de l'ANPEC, ha destacat precisament els valors del moviment escolta i guia, i ha celebrat la voluntat d'"unitat i suma" de tots els qui formen o han format part del moviment. "Momés treballant plegats i amb valors s'aconsegueixen les més altes fites" i "podrem avançar fins allà on ens proposem", ha remarcat.

El president de la Generalitat ha celebrat la represa dels treballs de l'ANPEC. De la mateixa manera, ha posat en relleu l'"extraordinària feina d'educar en valors els nostres infants i joves" que du a terme l'entitat, feina, ha dit, que "no es paga amb diners" i "necessita recursos".

En el decurs de l'assemblea, l'ANPEC ha elegit Pau Morales president en substitució de Fabián Mohedano, exdiputat i actual president del Consell Català de Formació Professional.

L'ANPEC va néixer el 1997 amb l'objectiu de representar davant la Unió Parlamentària Escolta Mundial els membres del Parlament de Catalunya vinculats a l'escoltisme i el guiatge. Enguany, l'associació celebra el seu 25è aniversari.

Afegeix un comentari nou