Desallotjament de la Rimaia

Desallotjament de la Rimaia

Resum: 

Després de la resolució judicial del 12 de maig i sense previ avís, els mossos d'esquadra han fet efectiu el desallotjament de la Universitat Lliure la Rimaia, ubicada al número 550 de la Gran Via de Barcelona, la matinada del passat 14 de juliol. El desnonament ha causat ferits lleus i 9 persones detingudes.

La Universitat Lliure la Rimaia ja havia viscut un primer desallotjament el febrer d’aquest mateix any, a la seva antiga seu del carrer Casanova 17. Així, per segona vegada consecutiva en un any l'espai, que havia estat ocupat per un col.lectiu de joves descontents amb el sistema educatiu i cultural actuals, ha estat també desallotjat. El mateix dia del desallotjament a dos quarts de 9 del vespre, unes 300 persones, veïns de l’esquerra de l’eixample i integrants del col·lectiu la Rimaia van manifestar-se contra el desallotjament davant de l’edifici, que ha estat l’espai on durant sis mesos s’han desenvolupat múltiples activitats que potenciaven l’autogestió dels sabers i la cultura popular, cobrint la manca de serveis i equipaments pel barri.

Davant el desnonament els integrants de la Rimaia han ocupat un nou espai al número 454 de la Gran Via on es preveu l'adequació de l'edifici per donar continuitat als projectes, tallers i activitats que es venien desenvolupant fins ara, però ha estat novament desallotjat avui a la matinada.

Afegeix un comentari nou