El 7 d'abril se celebra el Dia Mundial de la Salut

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El 7 d'abril se celebra el Dia Mundial de la Salut

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Enguany la diada està dedicada especialment a difondre la necessitat d'intensificar la prevenció de la diabetis, millorar l'atenció i reforçar la seva vigilància.

"Venç la diabetis" és el lema del Dia Mundial de la Salut de 2016. Aquesta celebració es va proposar l'any 1948 a la primera assembla de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per commemorar la seva fundació i es fa des del 1950.

Segons les previsions d'aquesta organització la diabetis serà la setena causa de defunció per a l'any 2030. Es calcula que al 2008 la patien gairebé 350 milions de persones, xifra que va en augment, especialment als països amb ingresos baixos i mitjans. L'any 2012 la malaltia va causar directament al voltant d'un milió i mig de morts, el 80% de les quals van tenir lloc en aquests països de rendes mitjanes i baixes.

La diabetis és una malaltia crònica que té lloc quan el pàncrees no produeix prou insulina o quan el cos no pot fer-la servir de manera eficaç. Aquesta hormona regula el sucre que conté la sang i ens aporta l'energia necessària. Si el sucre no arriba a les cèl·lules i es va acumulant a la sang pot arribar a nivells molt perjudicials.

La diabetis de tipus 2, en la qual el cos no genera prou insulina, es pot prevenir mantenint el cos en un pes normal, amb una dieta sana i equilibrada, i amb la realització d'exercici físic periòdicament. En el cas de la diabetis de tipus 1, com que el pàncrees no la pot crear s'ha de recòrrer s'ha a injectar-la.

Les últimes edicions del Dia Mundial de la Salut han estat dedicades als següents temes:

  • 2015: "La innocuïtat dels aliments"
  • 2014: "Petites picades, grans amenaces"
  • 2013: "Controli la seva tensió arterial"
  • 2012: "envelliment i salut"
  • 2011: "La resistència als antimicrobians"

Afegeix un comentari nou